Zwemmen in een Roze Zoutmeer

Zwemmen in een Roze Zoutmeer

Een redelijk onontdekte en instagramwaardige hotspot die op het lijstje van iedere travelgirl zou moeten staan: Las Salinas de Torrevieja. Oftewel: het prachtige roze zoutmeer in Spanje. Op nog geen uurtje rijden van Alicante vind je deze fantastische plek. Je hoeft helemaal niet af te reizen naar de Dode Zee om je gewichtloos te voelen in het water, een tripje naar Spanje is genoeg.

PINK ALL OVER

Een roze meer? Need i say more? Op onze reis langs de Costa Blanca konden we deze prachtige plek niet overslaan. Las Salinas de Torrevieja is een natuurpark bestaande uit twee grote meren. In dit natuurpark kun je wandelingen en fietstochten maken en het bijzondere roze zoutmeer bezoeken. Het meer dankt zijn roze kleur aan algen en bacteriën, die hier groeien door het hoge zoutgehalte van het water. En met een roze meer,  bedoel ik ook echt een bubblegum roze meer.

Naast zijn roze kleur is dit meer ook bijzonder, omdat je er gewichtloos in kan drijven. Veel mensen hebben een tripje naar de Dode Zee op hun bucketlist staan, maar drijven in het zoute water kan ook gewoon in Spanje. Het water in het zoutmeer is in de zomer heerlijk warm. Zelfs als je niet wilt, blijf je op dit water drijven! Het is een gekke ervaring om je helemaal gewichtloos in het water te voelen. In een zwembad zink ik normaal gesproken meteen naar de bodem als ik een poging doe tot drijven, hier voelde het alsof ik op een eigen luchtbedje lag en heerlijk kon blijven peddelen door het warme water. Dat gevoel moet je echt een keer meegemaakt hebben!

FLAMINGO’S

En dat is nog niet alles wat de zoutmeren te bieden hebben. Wanneer je in de goede periode komt, kun je er zelfs flamingo’s spotten! De flamingo’s trekken hiernaartoe in het broedseizoen, omdat er veel voedsel voor hen te vinden is in de zoute meren. Ik was zelf helaas in juli bij de zoutmeren, toen was er geen flamingo te bekennen. Maar wanneer je in de periode van maart tot mei reist, maak je goede kans deze dieren te spotten!

Ook schijnt het zoutmeer en de modder eromheen een helende werking te hebben voor huid- en ademhalingsproblemen.  Veel mensen smeren zich in met de modder uit de poeltjes naast het meer, om zich vervolgens af te spoelen in het zoute water. Ik heb me niet aan het modderbad gewaagd, maar had wel dagenlang heerlijk zachte benen van mijn duik in het meer. Een gratis minispa voor je huid!

 

PRAKTISCH

Bij het zoutmeer is geen douche om het zout van je af te spoelen, maar dat is zeker wel nodig! Neem daarom zelf flink wat flessen water mee, waarmee je je kunt afspoelen. Ik bleef alsnog de hele dag een laagje zout op mijn huid houden, dus water meenemen is een must.

Wij konden de zoutmeren niet in één keer vinden, omdat het nergens aangegeven staat. Wanneer je op Google Maps deze plek invoert, moet het goed gaan. Wij reden rondjes door een woonwijk en dachten alleen maar: dit kan het niet zijn. Maar daar zit je dus toch goed. Je kunt hier gratis je auto parkeren en een smal paadje brengt je naar een ministrandje aan het zoutmeer.

Wij zijn zelf met de auto naar de zoutmeren gegaan, maar Torrevieja is ook met het openbaar vervoer vanuit Alicante goed te bereiken. Een uitstapje naar deze meren is dus goed te combineren met je citytrip naar Alicante!

 

Voor iedereen die binnenkort een reis naar Spanje op de planning heeft staan en enigszins in de buurt is: sla deze prachtige plek vooral niet over! Roze meren zie je niet iedere dag en ook het drijven is ontzettend leuk om meegemaakt te hebben! En wie weet lukt het jou wel om een flamingo te spotten. Ik ga zeker nog eens terug!

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.