Super easy yoghurt choco truffels (slechts 3 ingrediënten!)

Super easy yoghurt choco truffels (slechts 3 ingrediënten!)

Ik was nogal een naïef kind en mijn moeder een actrice op het niveau van een ware Oscarwinnares. Elk sprookjesfiguur die de revue zou kunnen passeren was een aanwezige verschijning binnen mijn jeugdige jaren. Wat zeg ik.. Ik geloofde nog in sinterklaas toen ik 8 was. Arm onwetend krullenbolletje.
‘De kerstman’, ‘de Tandenfee’, ‘Klaas Vaak’ EN de ‘Paashaas’. Inclusief eieren, schilderkunsten en verstop-trucages. Ik geloofde het allemaal.

Laat het nou ook zo zijn dat ik de Paashaas zijn choco-eieren erg graag tot mij mocht nemen en mijn jonge jellybelly daar niet perse kleiner van werd. Tegenwoordig probeer ik de krengen, die deze tijd van het jaar weer werkelijk in elke hoek te vinden zijn (die ouwe gekke haas kan het ook niet laten), zo veel mogelijk te mijden en ZEKER niet in huis te halen. Dat betekent niet dat ik de smaak van chocolade kan weerstaan en ik mijzelf zonder pasige ongein naar bed stuur. Integendeel! Ik stop me vol met deze yoghurt truffels. Lekkerder EN een tikkie gezonder. Want geloof me als ik zeg dat je er max. 3 kunt eten tot je vol zit. WIN! Zo heb je nog wat om te bewaren tot de eigenlijke paasdagen eindelijk daar zijn. -grapje natuurlijk, morgen vreet je ze alsnog op omdat ze freakin’ awesome zijn-

Voor 12 stuks heb je nodig:

  • 120 gram pure chocolade
  • 100 gram Griekse Yoghurt (of maak hem vegan door plantaardige yogurt te gebruiken)
  • 1+1 el (rauwe) cacaopoeder
  • EXTRA: kokossnippers, cacaopoeder of nootjes om ze doorheen te rollen

En hoe doe je dat dan?

  1. Smelt de chocolade langzaam au bain marie
  2. Roer hier de yogurt langzaam doorheen.
  3. Ook de cacaopoeder mag erdoorheen. Roer alles tot het een smooth geheel is.
  4. Zet dit nu een uur in de koelkast om af te koelen en op te stijven
  5. Rol er nu bolletjes van en haal door de extra’s/toppings naar keuze

ENJOY!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.