Workshop: Vegan sushi – Gimsel Academy

Workshop: Vegan sushi – Gimsel Academy

Zelf sushi maken, dat klinkt als een hele opgave. Ook jullie hebben het vast wel eens – net als ik – geprobeerd. En toen werd het vast – net als bij mij – niet bepaald een prachtig plaatje. Ach, zolang het maar lekker smaakt toch? Ja… maar, als het er ook nog mooi uitziet is het nét even wat leuker.
In december was ik er al te gast en schreef ik over de Gimsel Academy:
In Rotterdam vindt je de Groene Passage. Een one-stop-shop voor bewuste shoppers. Denk aan biologisch eten en fairtrade producten. Supermarkt Gimsel is onderdeel van deze fijne plek. En zo ook de Gimsel Academy.
De Gimsel Academy verzorgt workshops als ‘Vegan sushi voor beginners’ en ‘De Japanse lunchbox’.

Ik mocht aanwezig zijn om te leren hoe eenvoudig het eigenlijk is om lekkere én mooie sushi te rollen!

NORI
Zeewier blaadjes geplukt uit de oceaan, gedroogd en samengeperst tot Nori, wat een uitvinding! Het is een ‘bewerkt’ maar geheel natuurlijk product vol ijzer. Ideaal dus voor mensen die geen vlees en vis eten. En de basis van elke sushi rol.

VULLING
Vegan sushi is rijkelijk gevuld met groenten en plantaardige eiwitten als tofu of tempeh. Maar er zijn eigenlijk geen regels. Tijdens de workshop hebben we bleekselderij, puntpaprika, komkommer, snijbiet en chinese kool gebruikt. En hoewel deze producten super lekker zijn in combinatie met witte plakrijst of ronde zilvervliesrijst, staat de keus natuurlijk open voor eigen interpretatie. Wat vindt jij nou écht lekker? Welke groenten maken jou wild?Het beplakken van je Nori vel met een laagje rijst om er vervolgens groenten en eiwitten in te rollen is helemaal top, maar voor dat extra beetje pit of juist een subtiel zout smaakje besmeer je de rijst met mosterd, mierikswortel of een andere smaakmaker.

ROLLEN
Het rollen van strakke sushi blijft een kunst.
Met een matje onder de Nori kom je heel ver. Eigenlijk is het gewoon een must.
En hoewel ik het hier uit kan leggen is het denk ik een stuk handiger als je naar Youtube surft en een instructie video bekijkt van een sushi chef met vlugge vingers.

ACHTERGROND INFORMATIE
De Gimsel Academy is in 1984 gestart als het Oost West Centrum Rotterdam. Hier worden o.a. cursussen en opleidingen aangeboden op het gebied van een natuurlijke lifestyle. Tijdens de lessen wordt er inspiratie meegegeven om gebruik te maken van de krachten die in de natuur aanwezig zijn. Als mens zijn we in onze voedselvoorziening afhankelijk van de natuur, vanwege deze reden ziet de Gimsel Academy de plantenwereld dan ook als voorraadschuur.


Wil jij bijvoorbeeld leren hoe je een mooi potje super gezonde groenten binnen een handomdraai thuis klaar hebt staan? Dan heb ik goed nieuws. De Gimsel Academy biedt ook de komende maanden weer veel leuke cursussen aan, waaronder zelf Pickels maken. Bekijk de website voor het aanbod en schrijf je snel in!

Foto’s door Cindy van der Werf.
Website: https://www.cindyvanderwerf.com/index.php/en/

Wil je deze te gekke workshop zelf bezoeken?

GIMSEL ACADEMY
Adres: Mariniersweg 9
Website: https://www.gimselacademy.nl/

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.