WORKSHOP: Snoep Zonder Troep – Tante Toos Suikerloos

WORKSHOP: Snoep Zonder Troep – Tante Toos Suikerloos

In november kon je het al lezen: Elze Schaap is het brein achter Tante Toos Suikerloos, een onderneming die lekkers aanbiedt waar we ook nog eens voedingsstoffen uit halen.
Elze geeft workshops in het mooie Flowers&Sours in Rotterdam West. Vorige keer was ik te gast om Raw Sweets te leren maken, maar dit keer stond er Snoep Zonder Troep op het menu. Dat klinkt toch alleen al geweldig? Dat dacht ik dus ook!


CONCEPT
Tante Toos Suikerloos maakt snoepjes als Matties, Gummies en Snippies, geheel van gezonde producten! Denk hierbij aan echt fruit (aardbeiden, frambozen, mango, appels & peren) en een klein beetje honing.Haar snoep producten zijn geschikt voor alle leeftijden, maar voornamelijk gericht op kinderen. Elze vindt namelijk dat snoepen helemaal niet ongezond hoeft te zijn, en daar heeft ze gelijk in. Uit ervaring is zij erachter gekomen dat kinderen dol zijn op zowel het uiterlijk als de smaak van haar Matties en Gummies. Vooral de Gummies zien er onwijs leuk uit… het zijn legoblokjes!
WORKSHOP
Flowers&Sours is een collectief van duurzame ondernemers die liefde voor de planeet en de mens boven alles stellen. Het is dan ook niet meer dan logisch dat Tante Toos haar workshops in dit fijne pand geeft.
Naast de handen zelf ‘vies’ maken, wordt er tijdens de workshop ook aandacht besteed aan de achterliggende informatie omtrent zoetstoffen en voedingsstoffen. Dit doet Elze op een hele leuke manier, die motivatie brengt om er zelf nog eens dieper op in te gaan.
Wat doet voeding voor ons lijf?
Kan het als medicijn dienen?
En welke zoetstoffen kan ik ter vervanging gebruiken?

Het is helemaal niet zo ingewikkeld als veel mensen denken. En stiekem is het ook nog eens leuk om er meer over te weten!
Heel fijn is ook dat Elze na de workshop niet alleen de recepten van de snoepjes en het andere lekkers wat je zelf gemaakt hebt doorstuurt, maar ook informatie over voeding.

AAN DE SLAG!
Zelf snoep maken, dat klinkt best ingewikkeld… ook ik wist even niet wat te verwachten. Maar wat blijkt? Het is écht super simpel! Als je weet waar je moet beginnen, dan is het zo gepiept.

We hebben als eerste Gummies gemaakt. Een soort winegums, maar dan mega gezond. Het enige wat ik nodig had waren aardbeien, citroensap, een lepel honing en wat agar agar. Blenden, verhitten en vervolgens in leuke vormpjes gieten. Dan de vriezer in om stevig te worden, et voila! SNOEP! Zonder troep!


Daarna zijn we aan de slag gegaan met de Matties. Deze kunnen omschreven worden als lange matten, maar dan zoet ipv het welbekende zuur. Tante Toos verkoopt de smaken Mango, Framboos, Appeltaart (favoriet bij velen!) en Aardbei. Hoe deze gemaakt worden ga ik natuurlijk niet verklappen, daarvoor moet je maar snel zelf naar de workshop Snoep Zonder Troep gaan!


Ik kan in ieder geval wel alvast verklappen dat de Matties zó lekker zijn, dat je gewoonweg alleen al voor de zak vol met Appeltaart rolletjes die je naderhand mee naar huis krijgt langs wilt gaan!


Vorige keer – tijdens de Raw Sweets Workshop – heb ik Brownie Bliss Balls gemaakt. Dit keer ging ik aan de slag met de Cookie Dough Bliss Balls. Stiekem nét zo lekker… of, toch, nog lekkerder? Oh! Ik kan niet kiezen.
Zalige balletjes met noten, havermout, dadels en meer. Om de vingers bij af te likken.
Al met al was het weer een geslaagde middag! Mijn buikje vol met lekkers, mijn hoofd vol met nieuwe recepten. En laat het nou zo zijn dat het binnenkort kerst is en ik verantwoordelijk ben voor de suikervrije desserts. Tips genoeg om uit te proberen. Geloof me maar, hier heb je wat aan!

Er komen nog veel workshops, dus houdt de website van Tante Toos Suikerloos of haar Facebook pagina in de gaten.

Foto’s door Cindy van der Werf.
Website: https://www.cindyvanderwerf.com/index.php/en/

Wil je één van deze te gekke workshops zelf bezoeken?

TANTE TOOS SUIKERLOOS
Adres: Coolhaven 148 A (Flowers & Sours)
Website: https://www.tantetoos-suikerloos.nl/
Website: https://www.flowersandsours.com/#flowerssours

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.