WORKSHOP: Raw Sweets – Tante Toos Suikerloos

WORKSHOP: Raw Sweets – Tante Toos Suikerloos

Elze Schaap is het brein achter Tante Toos Suikerloos, een onderneming die lekkers aanbiedt waar we ook nog eens voedingsstoffen uit halen. Zo maakt zij Raw Food producten als ‘Matties’ en ‘Gummies’, suikervrije snoepjes gemaakt van fruit.

Zondag 11 november was ik welkom bij het leuke Flowers & Sours in Rotterdam voor de workshop Raw Sweets, waarbij Elze de ins en outs van het maken van lekkere tussendoortjes en taartjes vertelde, gevolgd door een sessie handjes uit de mouwen en bereiden maar.

CONCEPT
Tante Toos Suikerloos maakt snoep zonder troep! Het snoep is puur natuur, gemaakt van echt fruit en bevat geen gekke toevoegingen.
Elze Schaap heeft haar alias Tante Toos Suikerloos met liefde en passie opgericht, om mensen bewust te maken van wat gezond eten voor je lichaam kan betekenen. Daarnaast wilt zij ook de boodschap overbrengen dat gezond eten lekker en fun is!
Elze gelooft dat jong geleerd oud gedaan is en richt zich daarom voornamelijk op kinderen. Door middel van haar lekkernijen wilt zij ouders en kinderen kennis laten maken met bewust eten.

LEUKE WEETJES
Tante Toos probeert zoveel mogelijk met lokale producten te werken. Sociaal en duurzaam ondernemen gaat Elze aan het hart. Zo haalt zij haar appels & peren bij boeren uit de buurt en werkt ze met een duurzame drukkerij. Ook produceert ze met verschillende kanalen, zoals o.a. mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om op deze manier nieuwe kansen te bieden.

WORKSHOP
Wie wilt leren over bewust eten in een sfeervolle en gezellige omgeving is bij Tante Toos aan het juiste adres! Nuttige tips over voeding, verdieping in de raw food keuken en budget tips komen rijkelijk aan bod. Ik ga natuurlijk niets verklappen… daarvoor moet je zelf eens een bezoekje brengen! Er komen nog veel workshops, dus houdt de website van Tante Toos of haar Facebook pagina in de gaten.

Natuurlijk zijn we ook zelf aan de slag gegaan!
Te beginnen met Bliss Balls, die heerlijke éénhap balletjes waar velen van ons al bekend mee zijn. Heb je ze nog nooit zelf gemaakt? Dan wordt dat toch écht eens tijd! Het is namelijk helemaal niet moeilijk.
Tante Toos biedt twee heerlijke smaken, namelijk Cookie & Brownie.

Vervolgens hebben we Coco Choco Bars gemaakt. Ik ben zelf aan het experimenteren geslagen met aardbei poeder om de chocolaatjes en bars een lieflijk roze kleurtje te geven. Als topping heb ik gehakte noten en verse bloemen gebruikt, voor een extra feestelijke look.

And last but not least: taartjes!
Twee soorten om specifiek te zijn.
De eerste soort was een Choco Cheesecake met notenbodem. En de tweede soort een Carrot Cake met noten-, havermout- en wortelbodem.
Ik durf toe te geven dat deze een dag later allemaal op waren. Oeps!

Het leuke aan het maken van deze snacks is dat ze allemaal redelijk makkelijk en snel te bereiden zijn! Maar dat valt er helemaal niet aan af te zien, want ze zijn super mooi. Perfect dus als je snel iets in elkaar wilt draaien wanneer je mensen over de vloer hebt. Gegarandeerd dat ze onder de indruk zullen zijn van je kook skills, én het feit dat ze ook nog eens verantwoord kunnen genieten.

Foto’s door Stefanie Annique Rensink.
Website: https://www.stefanieannique.com/

Wil je één van deze te gekke workshops zelf bezoeken?

TANTE TOOS SUIKERLOOS
Adres: Coolhaven 148 A (Flowers & Sours)
Website: https://www.tantetoos-suikerloos.nl/
Website: https://www.flowersandsours.com/#flowerssours

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.