Workshop: Kimchi maken – Gimsel Academy

Workshop: Kimchi maken – Gimsel Academy

In Rotterdam vindt je de Groene Passage. Een one-stop-shop voor bewuste shoppers. Denk aan biologisch eten en fairtrade producten. Supermarkt Gimsel is onderdeel van deze fijne plek. En zo ook de Gimsel Academy.
De Gimsel Academy verzorgt workshops als groenten fermenteren en zelf Kimchi maken. Ik mocht aanwezig zijn om te leren hoe eenvoudig het is om een lekkere pot Kimchi in elkaar te flansen!

ACHTERGROND INFORMATIE
De Gimsel Academy is in 1984 gestart als het Oost West Centrum Rotterdam. Hier worden o.a. cursussen en opleidingen aangeboden op het gebied van een natuurlijke lifestyle. Tijdens de lessen wordt er inspiratie meegegeven om gebruik te maken van de krachten die in de natuur aanwezig zijn. Als mens zijn we in onze voedselvoorziening afhankelijk van de natuur, vanwege deze reden ziet de Gimsel Academy de plantenwereld dan ook als voorraadschuur.


In de natuurvoeding keuken spelen pickels en gefermenteerde groenten een belangrijke rol. Ze bevorderen de eetlust en zijn belangrijk voor de darmflora. Ook geven ze kracht en energie – vooral in een vegetarische levenswijze. Daarnaast geven pickels natuurlijk ook een lekker accent aan een maaltijd.

KIMCHI
Een traditioneel Koreaans gerecht waar ze in de Aziatische keuken geen genoeg van krijgen. Kimchi wordt gegeten tijdens het ontbijt, tijdens de lunch én het avondeten. Dit (bij)gerecht bestaat uit gefermenteerde kool en groenten en is doorgaans pittig van smaak.

De reden waarom Kimchi pittig van smaak is, is omdat je het vooral tegenkomt in landen met een warm klimaat, waar het eten van dit gerecht ervoor zorgt dat de mens afkoelt.
Je zou je af kunnen vragen of het dus wel zo verstandig is om Kimchi te eten tijdens onze Hollandse winters… ja zeker! In kleine hoeveelheden is het een mooie tegenhanger van de winterse gerechten die zwaar op de maag vallen.WORKSHOP
Tijdens de workshop wordt er eerst achtergrond informatie gedeeld, zowel over de procedure als waar het gerecht vandaan komt en voor gebruikt wordt. Daarna ga je zelf aan de slag! En wat blijkt? Kimchi maken is zo moeilijk nog niet.Wil jij ook leren hoe je een mooi potje super gezonde groenten binnen een handomdraai thuis klaar hebt staan? Dan heb ik goed nieuws. De Gimsel Academy biedt in 2019 weer veel leuke cursussen aan, waaronder zelf Pickels maken. Bekijk de website voor het aanbod en schrijf je snel in!

Foto’s door Cindy van der Werf.
Website: https://www.cindyvanderwerf.com/index.php/en/

Wil je deze te gekke workshop zelf bezoeken?

GIMSEL ACADEMY
Adres: Mariniersweg 9
Website: https://www.gimselacademy.nl/

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.