Super snelle rijstwafel pizza’s

Super snelle rijstwafel pizza’s

Daar zit je dan, op zaterdagavond, op de bank met jezelf en een kleffe natte pizzadoos met daarin de meest greasy pizza. Zo een waar het vet van langs je handen naar beneden sijpelt als je een punt probeert op te pakken en de kaassliert tussen je mond en dat stukje Godenvoer oneindig lijkt. Je lichtelijk aanwezige schuldgevoel bij het bestellen ervan wint het alleen echt niet van het waanzinnige genot dat je ervaart door het eten van dit lekkere vette tot aan je voordeur bezorgde troepvoer. Gezond doen? Neh, maandag weer een nieuwe week.

Tot een paar jaar terug maakte ik mij hier als student wonend in het bruisend bierzuipend en studentikoze Utrecht meerdere malen per week schuldig aan. Of nou, schuldig? Het was eigenlijk de normaalste zaak van de wereld. Brak equals pizza. Prima, tot je hamsterwangen ergens op je schouders hangen en het ineens niet zo leuk meer is.

De gezonde levensstijl die ik na het verkrijgen van die hamsterwangen ben gaan hanteren zegt mij dat ik af en toe best zo’n vette hap naar binnen kan werken, maar dat er ook alternatieven zijn.

Zelf pizzadeeg kneden is zo’n gedoe, maar een rolletje rijstwafels heb ik altijd in huis. Doe er wat tomatensaus, kaas en whatever you like op, paar minuutjes onder de grill/in de oven, de bodem wordt door de opname van de saus net zo flexible als een pizzabodem en je healthy pizza’tjes willen net zo graag met jou op de bank hangen!

Op mijn foto vind je de volgende voorbeelden:
1. Tomatensaus, mozzarella, pepperoni
2. BBQ saus en gegrilde groentes
3. Crème fraîche, gegrilde kip en zongedroogde tomaatjes

Voor 6 pizza’tjes heb je nodig:

 • 6 rijstwafels
 • 2 a 3 blikjes tomatenpuree
 • Kruiden naar keuze (basilicum/oregano/tijm/rozemarijn)
 • geraspte kaas of mozzarella
 • whatever topping you like.

En hoe doe je dat dan?

 1. Leg je rijstwafels op een bakpapiertje op een ovenplaat
 2. Roer je kruiden door de tomatenpuree en bestrijk je rijstwafels hiermee
 3. Beleg deze met de kaas en vervolgens met de groente/vlees/vis soort die je lekker vindt
 4. Schuif deze in de oven en warm ze zo’n 5 minuutjes onder de grill tot de kaas gesmolten is en de bodem wat zachter is geworden
 5. Vervang eventueel de tomatenpuree door crème fraîche of bbq saus. Bijvoorbeeld lekker bij kip. Bak deze dan wel even van tevoren in een pannetje op het fornuis, deze wordt namelijk niet gaar binnen die 5 minuutjes onder de grill.

  ENJOY! <3

 1. Wat een goed idee! Echt zo´n dingetje waar je voor brakke onbijt, lunch, avondeten of whatever zin in kunt hebben. Met veel minder schuldgevoel en minder opgeblazen buik een aantal uur later.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.