Strawberry mint Ice tea

Strawberry mint Ice tea

Schatje, liefje, duifje, aapje, poepie, scheetje, baby, lekkertje, leukste, snoezepoes, moppie, honey, cutie en sweetie.

Het is stuk voor stuk om te kotsen. Want zeg nou zelf.. Wanneer heb je voor het laatst tegen een volwassen persoon gepraat alsof het een zojuist met bloed en geweld op de wereld gebrachte baby is? Dat schijnt men alleen te doen tegen hen die de brabbeltaal nog niet ontgroeid zijn en hen waar we onze lichaamssappen mee delen, met de deur open al schijtend converseren en onze voetjes aan opwarmen terwijl we elkaars puisten uitknijpen.

Het klinkt wellicht redelijk onsmakelijk, maar jij maakt je er waarschijnlijk net zo hard schuldig aan. Als je zo’n rela figuur in je leven hebt tenminste. Heb je deze, dan komt valentijn altijd ter sprake. Is dit niet in de positieve-, dan wel in de negatieve zin. Cupido kan ook niet iedereen tevreden houden. En dat commerciële zooitje is ongetwijfeld meer een zakkenvuller voor bedrijven dan een “zakkenleger” voor de anonieme lovebirds en secret aanbidders onder ons. Want we weten toch allemaal dat de bloemetjes (lees: verwelkte rozen; want goedkoop op 14-02) buiten zetten, niet per se vandaag moet.

Wees gewoon een beetje lief voor jezelf vandaag, die liefde delen mag natuurlijk. Maar laten we ons alsjeblieft niet gek maken door een dag als deze. Ben je single? Good for you! Pak er een goeie film bij, stop een reep chocolade in je hoofd en drink er deze ice tea bij! Zit je wel onder de plak? (grapje natuurlijk) Pak dan een extra groot glas met 2 rietjes en share dit heerlijke drankje met je lovah lovah!

Wat je ook doet, maak gewoon sowieso even deze ice tea. Het is de beste die ik ooit maakte namelijk. Had ik de hulp van cupido niet eens bij nodig. Enjoy van de dikke vette liefde vandaag honneponnetjes, poepiescheetjes en poppedopjes!

Voor 1,5 liter heb je nodig:

 • 6 theelepels fruitige en bloemige losse thee naar keuze (of gebruik gewoon een paar zakjes thee als je dit niet hebt)
 • Paar takjes verse munt
 • 1 liter kokend water
 • 400 gram aardbeien
 • 4 eetlepels honing
 • sap van 1 limoen
 • Ijsblokjes

En hoe doe je dat dan?

 1. Doe je thee en munt in een grote kan en schenk daar kokend water op. Laat dit 15 minuten trekken. Zeef alles zodat je alleen het vocht overhoudt en laat dit op kamertemperatuur komen. Zet het hierna in de koelkast om verder af te koelen
 2. Doe ondertussen de aardbeien (zonder kroontje), honing en limoen in de blender en blend dit tot het echt helemaal fijn is en er een dunne substantie over blijft.
 3. Haal dit nu door een fijne zeef om de pitjes van de aardbei te verwijderen (niet noodzakelijk, wel lekkerder). Dit mag nu bij de thee en roer je even door.
 4. Vul je glas met ijsblokjes en giet er de ice tea overheen. Als je dit al een tijdje hebt laten staan, dan scheidt het vruchtvlees van de aardbei zich weer van de thee. Niks aan de hand, je moet dan gewoon even roeren of schudden indien je het in een afgesloten fles bewaard die niet kan lekken.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.