Skinny double choco banana muffins

Skinny double choco banana muffins

Hoe dat precies met jullie zit weet ik niet, maar als ik op deze donkere dagen op de bank kruip met een grote kop thee of koffie dan MOET daar iets zoets bij. Dan bekruipt mij dat gevoel van vroeger. “mamaaaaa, mag ik iets lekkers?” Mama heeft daar nog vrij weinig mee te maken. Wat het ook gevaarlijk maakt, want ik ben de baas over mijn eigen koekjestrommel en in hoeverre die leeg gaat of niet.

Ik was altijd wat aan de grote kant als kind. In de lengte, dat zeker. Maar mijn puppyvet bleef net iets langer plakken dan bij andere kinderen. Hoe jong ik ook was, ik weet nog zo goed hoe het voelde om in mijn badpak het kleedhokje uit te stappen bij schoolzwemles. Alsof alle ogen op mij gericht waren en iedereen mijn net te bolle buikje opmerkten sloeg ik mijn armen om mijn middel om mijn lichaampje zoveel als mogelijk te bedekken. In werkelijkheid was geen enkel kind bezig met hoe ik eruit zag, maar die onzekerheid op zo’n ontzettend jonge leeftijd was al in dusdanig erge mate aanwezig dat het deze miniversie van mezelf dagelijks bezig hield.

163450_143651575691122_3873793_n
Ik word echt weer een klein beetje verdrietig als ik denk aan de jonge Francesca en hoe zeer ik haar wakker wil schudden en wil vertellen dat het allemaal oké is en vanzelf wel goedkomt als je maar houdt van jezelf en goed voor jezelf zorgt. Dit heeft lang geduurd en nog steeds struggle ik met wat barstjes die ik heb overgehouden aan die eeuwige onzekerheid. Goed voor mezelf zorgen is inmiddels soms zelfs meer aan de controlfreak’ish kant. Die controle loslaten.. Dat is mijn volgende stap. Dat ik enorm goed voor mezelf zorg, maakt dat ik al mijn healthy baksels met jullie kan delen. Want wat ben ik blij dat ik meer en meer de balans kan vinden tussen het zijn van een #fitgirl en #nevernoteating.

Over mijn haat-liefde verhouding met eten en mijn lijf wil ik meer met jullie gaan delen. Wat ik lastig vind, mijzelf in alle kwetsbaarheid het internet op slingeren, maar het voelt ook fijn om niets voor jullie verborgen te houden. Een stukje herkenning voor jullie en een stukje stepping up voor wie ik ben geweest en ben geworden, voor mij.

Per januari 2017 ga ik hier dan ook een vaste rubriek over lanceren.

Tot die tijd proberen we de decembermaand door te komen met enkel genieten van eten en zonder die eeuwige schuldgevoelens. Want als we gaan voor lekker bunkeren met de feestdagen, dan moeten we daar ook gewoon van kunnen genieten. Die feestdagen wisselen we af met lekkere skinny recepten, want ja, ook dat kan! Duik je keuken in en maak je familie en vrienden blij met deze double choco banana muffins. Geen schuldgevoelens, geen overeating, maar net zo hard genieten.

Voor 10-12 muffins heb je nodig:

 • 3 bananen
 • 25 gram honing
 • 1 tl vanille extract
 • 100 gram Griekse yoghurt
 • 100 gram kokosolie
 • 1 ei
 • 2 el cacaopoeder
 • 200 gram meel naar keuze (ik gebruikte boekweitmeel)
 • snufje zout
 • 1 tl baking soda/bakpoeder
 • 100 gram pure chocolade

En hoe doe je dat dan?

 1. Verwarm je oven voor op 200 graden
 2. Prak in een grote kom nu de bananen zo fijn mogelijk. Doe hier de honing, vanille extract, Griekse yogurt, kokosolie en het ei bij en mix goed door elkaar
 3. Mix nu de droge ingredienten samen: cacaopoeder, meel, zout en bakingsoda/bakpoeder en mix dit nu door het bananenmengsel
 4. Hak je pure chocolade in hele kleine stukjes en vouw deze door het mengsel
 5. Verdeel dit nu over je muffin bakvorm of losse cupcakevormpjes. Vul ze tot 2/3
 6. Bak ze 15-20 minuutjes op 200 graden en eet ze lekker warm straight out of the oven of laat ze afkoelen en bewaar ze in een afgesloten bak/trommel
 7. <3

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.