De 12 leukste facts over slapen!

De 12 leukste facts over slapen!

Van prinsesje op de erwt en kreupel en krom als quasimodo maakte ik een ommezwaai naar een vredig ontwakende “sleeping beauty” die uitgerust uit een lange slaap wakker wordt. Al kan zelfs mijn prins me soms niet wakker kussen.

De sprookjes kennen we allemaal. Gek genoeg snijden er -meer dan je denkt- het onderwerp slaap aan. Sneeuwwitje, Doornroosje, Alice in Wonderland. Waarom zijn we dan zo obsessed door slaap?

In deze blog zet ik de leukste feitjes over slaap voor je op een rijtje EN vertel ik je waarom ik niet meer wakker wordt als Quasimodo op mijn nieuwe matras van Simba.

WIST JE DAT..

 • We alleen kunnen dromen over gezichten die we al eens gezien hebben? Of dat nou die stiekeme crush op je leraar is of iemand die gister net zo lang stond te twijfelen bij het pindakaas schap in de appie. Je verzint ze niet.
 • Je eerder sterft wanneer je niet slaapt dan wanneer je voor lange tijd niet eet? Het duurt 2-4 weken om uit te hongeren en het kan slechts 10 dagen duren om te sterven aan slaaptekort.
 • Zelfs wij vrouwen scheetjes laten tijdens onze slaap? Shocking he? haha. Tijdens je slaap ontspannen je spieren en kan er flink wat geknetter door je slaapkamer klinken doordat ook je kringspier even van de ontspanning geniet. Gelukkig is ook je reukorgaan minder actief s’nachts.
 • Een schoonheidsslaapje echt een ding is? s‘Nachts vernieuwen huid- en haarcellen zich. Door slaapgebrek verstoor je dat proces. En laten we eerlijk zijn; doffe haren en een grauwe huid is nog nooit iemand succesvoller van geworden.
 • Hoe graag we het zelf ook willen geloven.. We juist niet beter slapen van alcohol. Dat ene glaasje voor het slapen gaan heeft al effect helaas. Inslapen gaat makkelijker door dat vloeibare geluk, maar het tweede deel van je slaap wordt kwalitatief merkbaar verslechterd. Kopje kamille thee next time?
 • Als je s’nachts al binnen 5 minuten met het treintje mee naar dromenland bent, je hoogstwaarschijnlijk slaaptekort hebt opgelopen de afgelopen dag(en)? 10-15 minuten is hiervoor het gemiddelde.
 • 12% van de mensen in zwart-wit droomt? Ben jij ook zo lekker oldskool of droom jij wel in bright colors?
 • Hoe hoger je slaapt, hoe slechter? Lekker op ski-vakantie? De kans is groot dat je de eerste nachten veel wakker bent of vermoeid wakker wordt. Doordat het zuurstofgehalte anders is en je ademhaling daardoor verandert kan je lichaam nog even nodig hebben om zich aan te passen. Je slaap moet daar helaas even onder lijden.
 • Slapen op je werk is normaal in Japan. Het laat namelijk zien dat je keihard aan het grinden bent en je baas ziet het zelfs als een compliment. De NPO liet ons dat recent nog zien op TV. Het misschien op deze manier spelen bij je baas de volgende keer!?
 • We een derde van ons leven doorbrengen in sleepy-mode? Dat komt neer op zo’n 25 jaar! Die breng je het liefst door op een echt lekker matras natuurlijk. Ben jij tevreden met jouw bed?
 • Je dikker kunt worden van slecht slapen? Maar serieus, dit is toch de allerbeste reden om nog even te blijven liggen?
 • Om in slaap te vallen we moeten afkoelen? Onze lichaamstemperatuur en slaap-waakcyclus zijn met elkaar verbonden. De reden dat je op die warme sticky zomeravonden slecht in slaap komt hangt daar dus ook mee samen. Er zijn verschillende matrassen en kussens die dit proces wat makkelijker voor je maken. Daar vertel ik je zo meer over!

Hoe word ik beter in bed?

Heb jij je door al het bovenstaande ook laten inspireren tot het ambiëren van een betere nachtrust? Well, het begint natuurlijk -naast een gezonde levensstijl- met een goed matras. Simba liet mij kennismaken met hun product en ik wil jou er ofcourse ook alles over laten weten.

Wat is SIMBA?

Simba is ontworpen voor de ultieme, enorm nodige, nachtrust. De unieke combinatie van 2.500 conische pocketveren en reactief traagschuim beloven zij een ongeëvenaarde slaapervaring, ongeacht je slaappatroon. Is dat wat je nodig hebt? 1000%! 

Simba bestaat uit vijf luxueuze lagen die zich volledig naar je lichaam vormen. Op deze manier krijg je de nachtrust waar je altijd al van droomde. Deze 5 lagen bestaan uit

 1. een hypoallergeen ademend slaapoppervlak die ventilerende- en temperatuur- regelende eigenschappen heeft. 
 2. een super comfortabele laag die zij ‘Simbatex’ noemen. Deze biedt een zachte ondersteuning en een verkoelend effect tijdens je slaap
 3. een laag met 2.500 individueel verpakte conische pocketveren die afzonderlijk met je lichaam meebewegen
 4. De visco-elastische traagschuim laag vormt zich perfect naar de contouren van je lichaam. Hierdoor neemt je lichaam een ontspannen houding aan en slaap je rustiger.
 5. De basis van het matras bestaat uit koudschuim dat onderverdeeld is in 7 drukverlagende comfortzones – dit zorgt voor een stabiele ondersteuning op de juiste plekken.

Sinds ik op Simba slaap, slaap ik ook echt op wolkjes. Zacht maar ondersteunend, stevig en comfortabel. Ik ben om, ik slaap als een roosje en hopelijk jij straks ook.

Ik ben heel benieuwd! Hoe slaap jij? Ben je tevreden met jouw matras? Wat zorgt ervoor dat jij lekker inslaapt?

Let me know! ?

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.