Rotterdam Vegan Food & Drink Festival ’18

Rotterdam Vegan Food & Drink Festival ’18

Op zaterdag 26 en zondag 27 mei werd Wijkpark het Oude Westen omgetoverd tot een waar vegan walhalla! Het eerste Vegan Food & Drinks Festival ooit in Rotterdam deed aardig wat hartjes sneller kloppen. Het met zon overgoten groene gras werd uitsluitend gesierd door veganistische foodtrucks & marktkraampjes. Al het lekkere eten kon gepaard worden met overheerlijke craftbiertjes en natuurwijnen. Menig veganist, maar ook vegetariërs, pescotariërs en flexitariërs, kwamen als bijen op zoete honing op dit gezellige festival af!
Het Vegan Food en Drinks Festival bestond uit meer dan 30 verschillende verkopers. Een grote mix aan keukens kwam dan ook sterk naar voren. Denk Aziatisch, tot ouderwets comfort food, roti, een heel scala aan burgers en veggie bowls. Maar ook was er genoeg zoets te verkrijgen. SharpSharp stond paraat! Ook waren er taarten en ijs voor de échte zoetekauwen.
Zelf heb ik genoten van een Tempeh Bowl van De Maaltijdmanager. De mix van groenten en fruit, gemarineerd in explosieve smaken, op een bedje van rijst met zaden en pitten, was precies datgeen waar ik van ga watertanden.

 

Als dessert heb ik me tegoed gedaan aan een Festival Box van SharpSharp. Uiteraard heb ik hem gedeeld met een vriendin… hoewel ik dit makkelijk helemaal zelf op had kunnen peuzelen!


Het festival bestond niet alleen uit lekker eten en drinken, snacks en producten om mee naar huis te nemen en langer dan het weekend zelf van te genieten. Ook waren er workshops en optredens. Er stond een DJ die chille tunes verzorgde, en op het gehele festival terrein waren kunstzinnige beeldhouwwerken te vinden. Voor de kinderen was er een mini speelparadijs bestaande uit een springkussen en een ballenbak. Genoeg reden dus om langer dan een snelle hap te blijven hangen.
Al met al was het een geslaagd festival waar ikzelf veel bekende gezichten tegen ben gekomen! De sfeer was onwijs ontspannen en het leek wel alsof iedereen met z’n beste been uit bed was gestapt. Hoe kan het ook anders wanneer de samenkomst van warm zomers weer en overheerlijk eten zodanig soepel verloopt dat het een weekend zoals deze tot een waar genoegen doopt!

Facebook: https://www.facebook.com/RotterdamVeganFoodsandDrinksFestival/

Foto’s door Cindy v/d Werf
Website: http://www.cindyvanderwerf.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.