Herfstig peertje met honing en speculaaskruiden uit de oven

Herfstig peertje met honing en speculaaskruiden uit de oven

Ik heb een vrij intense haat-liefde verhouding met de herfst.

Als de dagen kouder worden, korter ook en donkerder vooral; dan kleurt mijn humeur mee zo nu en dan. De deur blijft dicht, evenals de gordijnen en ik struin mokkend en me volstoppend met troepvoedsel skyscanner af op zoek naar betaalbare tickets naar daar waar de zon wel schijnt. Die droom kan ik ook goodbye zwaaien als mijn energierekening omhoog schiet door het zorgvuldig gecreëerde warm tropisch oord binnen eigen vier muren. Mijn gekleurde bruine gezichtje met zomersproetjes en onbedwingbare grijns van oor tot oor maakt plaats voor een doffe kop met hangende mondhoeken. Wat een SCHIJTweer!

Maar alles heeft een keerzijde.

Het zonnetje dat door de rood-oranje omhulde takken straalt zo vol op je koppie, terwijl je slentert door het bos over de met kastanjes en beukennootjes beladen paden. Dat is heerlijk. Geluk ten top. Net als uit je warme bedje stappen op een ochtend dat niets gehaast hoeft te verlopen, je een kopje koffie inschenkt voor jezelf en ondertussen al glimlachend geniet van de geur die uit de oven komt. Want daar liggen je peertjes met honing en speculaaskruiden te garen, zacht en warm te worden om zo met een bakje kwark en wat granola op te eten terwijl je onder een dekentje de meest jazzy sounds afspeelt. Buiten tikken de druppels tegen je raam, gewoon heel zachtjes. Maar gelukkig hoef jij niet naar buiten en is het zo’n dag dat niets moet en alles mag.

Of het nou haat of liefde is dat je voelt voor de herfst vandaag. Deze heerlijke warme peer met herfstige speculaaskruiden uit de oven maakt de start van je dag in ieder geval heul fijn.

Voor 2 porties heb je nodig:

 • 2 grote peren (het liefst al een beetje rijp)
 • honing (zo’n 2 el, maar dit is naar eigen invulling)
 • snufje speculaaskruiden/koekkruiden/enkel kaneel als je dat lekkerder vindt
 • 500 ml kwark/Griekse yoghurt
 • 2 a 3 handjes granola (zelfgemaakt is het lekkerst! Hier even klikken voor de allerbeste)

En hoe doe je dat dan?

  1. Verwarm je oven voor op 200 graden
  2. Leg op een ovenschaal je peertjes door midden gesneden en ontdaan van zijn zaadlijstje. Sprenkel hier wat honing en speculaaskruiden over.
  3. Dit gaat nu ongeveer 15-20 minuten de oven in tot de peer heerlijk zacht en warm is.
  4. Leg ze op een bord, vul ze met kwark en bestrooi met granola en eventueel nog wat extra honing en kruiden

ENJOY! <3

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.