Healthified: Pastinaak chips

Healthified: Pastinaak chips

Languit lig je daar, zappend langs zenders vol met de grootste zin en onzin van het leven omvat in een programmasamenstelling van 20 minuten herhaling van dat wat al gezegd is in een vorige aflevering, 25 minuten commercials aangluren en slechts 15 minuten aan nieuwe toevoer. Ergens beginnen je bergen aan intelligentie en de potentie tot het doen van even lekker niets en daar ook van te genieten, plaats te maken voor hersenloosheid en oneindige frustratie. Daar gaat men zakken vol paprika chips van verslinden. Allemaal de schuld van de commerciële troep op die ergerniswekkende beeldbuis. Voor je het weet heb je, zonder dat je dit bewust aan het bewerkstelligen was, 76321524814 van die vette krakende dingen fijn zitten malen tussen je alsmaar alles-verpulverende kiezen. Alweeeer een zak leeg? Op Personal Record tijden behalen in zo snel mogelijk zo’n XL zak soldaat maken na levert dit natuurlijk heulemaal niks op.

Ik zou het brein achter FoodbyFran niet zijn als ik daar niet ook gewoon een oplossing voor bedenk. Frustrerende troep blijft er te vinden op de hedendaagse TeleVee en wij blijven onszelf er voor planten EN we blijven daar iets bij willen eten om het verdriet van bloedende oren om dat wat er gezegd wordt en schaamte om dat wat we kijken enigszins te verzachten. Dus daarom zetten we voortaan nog gewoon nieuwe PR’etjes bakken vol chips verorberen, maar dan Gone Healthy!

Die pastinaak van je oma kun je afstoffen en ook echt gaan gebruiken, want deze vergeten groente is zonde om te laten liggen. Ook las ik zomaar eens ergens dat alle fallusvormige groenten, waaronder ook de pastinaakwortel, goed zijn voor een beter seksleven en dus dienen als een afrodisiac. Dit kan dus ook zomaar helemaal een reden zijn om je niet naar de bank maar naar je bed te verplaatsen met deze pastinaakchips. Win-Win!

Maken dus!

pastinaak gesneden

Voor een flink bakkie vol heb je nodig:

  • 2 kleine pastinaken of 1 hele grote (om nog maar even op die fallusvormige groenten terug te komen)
  • 1 grote el (olijf)olie
  • Kruiden naar keuze (ik gebruikte paprika- en chilipoeder)
  • snuf zeezout

En hoe doe je dat dan?

  1. Verwarm je oven of airfryer voor op 180 graden
  2. Rasp hele dunne plakjes van de pastinaak. Dit kan met een dunschiller, rasp of met een kaasschaaf zoals ik dat gewoon deed.
  3. Sprenkel nu de olie over de pastinaak en hussel goed door elkaar tot alles bedekt is met een laagje olie
  4. Doe nu de kruiden erbij en zorg weer dat alles gecoverd is
  5. Verdeel dit nu over een bakplaat met bakpapier of doe het in je airfryer en bak af voor ongeveer 20 minuten. Houd ze goed in de gaten en hussel alles eventueel halverwege even om
  6. Laat het heel eventjes afkoelen zodra ze klaar zijn, dit geeft ze extra crispyness!

Wil je voor een zoete variant gaan? Ook heeeel lekker. Gebruik dan kaneel en honing ipv hartige kruiden!

Welke film ga jij kijken terwijl je een schaaltje chips wegwerkt?

<3

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.