Overnight oats choco-peanutbutter

Overnight oats choco-peanutbutter

Krijsende snotkleuters die je weergaloos wekken vanachter je slaapkamerraam onderweg naar de basisschool, moeders er als een zotte achteraan rennend op uggs, in momjeans en wallen tot op de enkels, om vervolgens zelf door te tuffen richting een 9 till 5 job net nadat ze het huis van boven tot onder hebben gepoetst, terwijl ze manlief kussend gedag zeggen en tegelijkertijd zijn laatste boterhammetje in zijn lunchtrommeltje stopt. (Wat een lovestory hè). Zakenmannen trekken hun mooiste pak en vers opgepoetste schoenen weer uit de kast en sjezen in hun glimmende bak.. Of nee wacht, staan in de file in hun glimmende bak, op weg naar een dag vol meetings, presentaties en liters koffie.

Back to business.

De zomer moet elk jaar ergens weer voorbij zijn, meestal vroeger dan we zouden willen. Uitrusten is er niet echt van gekomen, maar we doen gewoon alsof. “Ja, heerlijk. Weer helemaal opgeladen” is zo’n standaard zinnetje dat je wel 64737562x voorbij hoort komen na de vakantie. “Nou hè, zeg dat wel”

Laten we het onszelf dan vooral in deze zware en intens moeilijke tijden wat makkelijker maken op de vroege morgen. Gooi s’avonds wat ingrediënten in een potje en zet deze in de koelkast, deze hoef je s’ochtends alleen nog even tussen alle bedrijven door je gezicht in te schuiven.

Voor een bakkie vol heb je nodig:

  • 50 gram havermout
  • 150 ml kokosmelk (maar elke melksoort will do)
  • 1 tl vanille extract
  • 1 el honing
  • 2 el pindakaas
  • 2 el cacaopoeder
  • Handje noten (optioneel)

En hoe doe je dat dan?

  1. Gooi alles in een potje/schaaltje, roer goed door elkaar en zet in de koelkast om het er de volgende ochtend uit te halen!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.