Op reis in eigen land: AMERSFOORT

Op reis in eigen land: AMERSFOORT

Op reis gaan vraagt niet altijd om te vol ingepakte koffers en een vliegticket in je EasyJet app. Soms is een weekendtas met 3 outfits en een treinkaartje het enige wat je nodig hebt om er tussenuit te piepen. Ik testte deze theorie in een stad waar eigen karakter van de straatstenen springt: Amersfoort.


ACHTERGROND INFORMATIE
Amersfoort ligt in het oosten van de provincie Utrecht en is makkelijk te bereiken met het OV, gezien de stad één van de grootste spoorwegknooppunten van Nederland heeft.

De binnenstad van Amersfoort heeft een historisch karakter en telt zo’n 400 rijksmonumenten. Het is een prachtige stad vol sfeer en gemoedelijkheid. De grachten lopend door het stadscentrum maken het idyllische plaatje helemaal af.Ook wanneer de zon ondergaat ademt Amersfoort sfeer. De gevellampen en kaarsen springen spontaan aan bij menig restaurant, wat een huiskamersfeer buiten de deur tot leven wekt.

Dit is toch heerlijk?!

LEUKSTE WINKEL
Als je van shoppen houdt dan ben je bij BLUR aan het juiste adres. Hier hangt namelijk een ‘lifestyle vibe’.
Denk: Van planten tot sieraden, kunst, interieur accessoires en kleding. Wat je ook zoekt, bij BLUR kan het niet missen.

En als je tussendoor neer wilt ploffen met een lekker bakje koffie of thee dan is de grote bonus dat BLUR deze moeiteloos voor je zet, zodat je tijdens het shoppen op kan laden!

UNIEK GEBOUW
Bij BUUF in de Serre staan er de lekkerste taartjes klaar. Daar kan gesnoept worden terwijl de ogen het mooie gebouw bewonderen. Verborgen achter de winkelstraten bevindt zich een pareltje van een bouwwerk, met glazen muren en hangplanten, gerund door 2 lieve dames.


Je kunt hier overigens ook terecht voor rijkelijk belegde boterhammen en warme kopjes thee en koffie.

MONDRIAANHUIS
Amersfoort is de geboortestad van Mondriaan. En het Mondriaanhuis is het geboortehuis van Mondriaan, gelegen in de historische binnenstad. Hij bracht hier zijn eerste 8 levensjaren door. Het is werkelijk indrukwekkend om in ditzelfde gebouw meer over de kunstenaar te weten te komen.


Wist je bijvoorbeeld dat: Mondriaan zijn appartement in Parijs geheel beschilderde in de welbekende grafische stijl? Muren, plafonds en meubelen sierden zwarte lijnen en kleurvlakken. Hij leefde dus als het ware in zijn eigen kunst.


In het museum wordt momenteel ook werk getoond van kunstenaar Herman Coppus. Zijn precieze manier van werken is iets waar de perfectionisten onder ons zeer van onder de indruk zullen zijn!


DIERENPARK AMERSFOORT
Op 40 minuten loopafstand van het stadscentrum ligt Dierenpark Amersfoort. Het klinkt misschien ver, maar wanneer het zonnetje schijnt is het best een lekker stuk wandelen. En het is de ‘moeite’ meer dan waard!

Dieren kijken is altijd leuk, maar al helemaal wanneer het dierenpark zo is ingericht dat de dieren veel ruimte hebben en lekker kunnen klauteren. Er zijn meerdere gebieden waar je de leefomgeving van de dieren instapt en je plots tussen de vogels of nachtdieren begeeft. Als je een échte dierenfreak bent – zoals ik -, dan is dat natuurlijk hemels!


In Dierenpark Amersfoort hebben ze een DinoPark – een wereld vol met dinosaurussen. Ok… geen echte. Maar toch erg leuk om te zien! Vooral als je nietsvermoedend aan komt wandelen.

Ik las een feitje over het gebrek aan feitelijk bewijs van de kleuren van dinosaurussen. Uit onderzoek hebben we als mensheid kunnen concluderen hoe dino’s er vroeger uitzagen, hoe groot ze waren en wat ze aten, maar niet welke kleur hun huiden hadden. Misschien waren ze wel gifgroen en pimpelpaars zoals sommige reptielen van tegenwoordig.

CONCLUSIE
Amersfoort, een stad met vele gezichten. Maar vooral… vol gezelligheid!
De mensen zijn vriendelijk, de sfeer is goed, de stad is mooi. Dus hup, pak die weekendtas en koop je treinkaartje. Gaan met die banaan!


Op reis in eigen land is stiekem zo gek nog niet.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.