Newborn musthaves met Bonbébé

Newborn musthaves met Bonbébé

Uren, dagen, weken bracht ik door op internet. Zoekend naar antwoorden op newborn vragen, zoekend naar spullen horend bij een identiteit die ik nog niet pas, maar heel binnenkort ga aantrekken. Als de jeans die nog veel te strak zit net na de bevalling. Als de zwangerschapskleding waar ik inmiddels in verzuip. Het is slechts tijd dat ik nodig heb voor deze rol mij als gegoten zit.

Alles nieuw, eng, exciting, maar bovenal nog zo ontzettend onrealistisch. Wat heb ik straks nodig voor het mini mensje in the making? De uitzetlijstjes vliegen je om de oren en zijn laaaaang en uitgebreid! Maar heb je het echt allemaal nodig? En wat staat er niet op het lijstje dat ik juist wel gebruikt heb?

I’m about to help ya out momma! Dit zijn de 10 musthaves die ik echt dagelijks heb gebruikt.

10 NEWBORN MUSTHAVES

1. SNUZPOD CO-SLEEPER

De babykamer staat al een tijdje te pronken voordat je hummeltje daar eindelijk is. Maar to be honest.. Slapen heeft onze inmiddels 4 maanden oude baby er nog niet gedaan. De co-sleeper helpt ons door de gebroken nachten. Met mijn ogen nog half dicht stop ik zijn speentje terug of haal ik hem even snel uit bed voor een nachtvoeding, om zonder ook maar een stap buiten mijn bed te zetten zo weer in slaap kukel.

2. ERGOBABY DRAAGZAK

Even snel een boodschapje? Draagzak! De hele dag tegen mama aan willen hangen maar toch ook even een stofzuiger door het huis halen? Draagzak! Krampjes? Draagzak! Op vakantie en geen zin in een wagen mee op reis? Draagzak! Niet in zijn bedje willen/kunnen slapen, because mamahonger? DRAAGZAKKKK! Dit ding van Ergobaby is onze lifesaver. Maar echt!

3. INBAKERDOEK/ZAK

Baby’tjes maken zichzelf regelmatig wakker doordat ze met het zogeheten Moro reflex zichzelf wakker slaan, of schrikken van de plotselinge armbewegingen die ze hierdoor maken. Daarnaast voelen ze opeens zo klein in deze grote wereld en zoeken de geborgenheid van de baarmoeder. Inbakeren helpt mega goed. Wij hebben 2 soorten gebruikt: de swaddle zakken van Meyco met klittenband en de Love to dream swaddles. De laatstgenoemde is geweldig! Zo kan de baby toch met zijn handjes omhoog liggen, zoals ze dat fijn vinden. Maar heeft wel de geborgenheid van een normale swaddle.

4. WHITE NOISE APP ‘SOUNDSLEEPER’

In de baarmoeder is er constant geluid. Denk aan je bloed dat suist, je hart dat klopt, je maag, je darmen. En dat allemaal in de buurt van je kindje. Het volume van dat geluid is te vergelijken met dat van een stofzuiger. Hier op de wereld in zijn bedje is het opeens wel heel erg stil. Een app als deze biedt precies de ruis die je baby nodig heeft om te kalmeren als hij huilt of om in slaap te vallen. Bij ons doet het geluid van de föhn het erg goed. De afzuigkap deed overigens ook wonderen bij bijvoorbeeld krampjes.

5. ONESIES

Vergeet al die schattige spijkerbroekjes, shirtjes en vestjes. Je baby slaapt de hele dag en wil er dan lekker comfortabel bij liggen. Daarnaast is je baby naast erg schattig ook een poepfabriek, dus kleed hem vooral in zo’n handig pakje met drukknoopjes aan de onderkant. Scheelt je zoveel gedoe. De pakjes met voetjes eraan vast vind ik het fijnst, want sokjes kun je de hele dag van de grond rapen.

6. DOOMOO VOEDINGSKUSSEN

Ik sliep er tijdens de laatste maanden van mijn zwangerschap al mee tussen mijn benen en onder mijn buik voor verlichting van pijntjes in de nacht. Erna gebruikte ik hem in bed voor het voeden en nu inmiddels met een wieg-hoeslakentje eromheen als babynestje. Daar hoef je dus geen extra geld aan uit te geven!

7. STOKKE TRIPP TRAPP + NEWBORNSET

De stokke stoel is sowieso een musthave met kindjes, maar tijdens de newborn periode ook mega handig! Met de newborn set erop heb je gewoon even lekker je handen vrij soms. Wij gebruiken hem vooral zodat we aan tafel kunnen eten zonder baby op schoot. Zo is hij wel dichtbij ons, maar kunnen we zelf ook een bordje voer naar binnen werken.

8. Dr. Browns flessen

Boaz krijgt geregeld moedermelk uit een flesje. Ik wil namelijk ook wel eens van huis voor wat me-time, of om zijn papa een nachtje de fles te laten geven zodat ik even bij kan slapen. Deze flesjes hebben een speciaal anti-koliek ventielsysteem zodat je baby geen krampjes krijgt door luchtbelletjes. WANT!

9. EASYFIX BASE

De struggle met een autostoeltje is real als je hem elke keer weer in je auto moet vastzetten met de gordel. Met de easyfix klik je hem er zo in en uit en zit je baby altijd veilig!

10. BONBÉBÉ LUIERS

Fijne luiers die poepexplosies aankunnen, genoeg vocht opvangen voor de nacht en niet irriteren aan de billetjes zijn een MUST! Bedenk je eens hoeveel extra werk je hebt als je naast alle overige hustle and bustle ook nog meerdere keren per dag je kindje moet omkleden omdat de luiers niet goed aansluiten en voldoende opvangen. Of je kindje constant rode bultjes krijgt en je blijft smeren met sudocrème. De luiers van Bonbébé zijn ons mega goed bevallen! Bijkomend leuk feitje: ze zijn ook nog eens super schattig!

VERKOOPPUNTEN

Je wil natuurlijk direct naar de winkel rennen om de nieuwe luiers van Bonbébé ook uit te proberen! Dat kan! Bonbébé ligt onder andere in de schappen van de COOP, Plus en Spar. Voor alle verkooppunten en meer informatie kun je even doorklikken naar deze website.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.