Mango yoghurtijs (slechts 2 ingrediënten!)

Mango yoghurtijs (slechts 2 ingrediënten!)

Op mijn handdoek lig ik zwijgzaam te genieten van de helderblauwe lucht met zijn witgele warmtebron. Langzaam, heel langzaam, zak ik weg. Stilletjes en wazig hoor ik nog hoe de zee haar woeste golven laat breken in de branding, een groepje gasten vol testosteron dat luidruchtig een balletje overtikt, meiden van ‘seks voor een breezer leeftijd’, ze giechelen, gefrustreerde meneren met een gebruind bierbuikje die een gat in het strand liggen te ronken, en kinderen die hun ondeugd en onrust afreageren op elkaar. Dieper en dieper zak ik weg, tot ik helemaal niks meer hoor. Onbepaalde tijd later schrik ik wakker.
Het strandzand vertoeft in elke plooi van mijn lichaam en ik ben lichtelijk oververhit. De zee klinkt als de volmaakte afkoel en afspoel bron. Ik neem een duik in de eerste de beste respectabele golf en voel hoe alle zandkorreltjes plaats maken voor het ziltig zoute zeewater dat over mijn lijf blijft rollen als ik deze perfecte wereldse waterplas verlaat. Ik laat de zon haar werk doen. De druppeltjes verdampen en mijn lijf kleurt langzaamaan karamelkleurig.

ZOMER!

Soms smacht je met deze zomerse temperaturen naar een ijskoude snack of een super fris toetje om een beetje af te koelen. En snel graag.

Ik beloof je dat dit het meest simpele en snelste recept is dat ik je ooit ga aanreiken. En.. Je hebt slechts 2 ingrediënten nodig voor dit perfecte ijsje.
“2 ingrediënten, Fran? Dat kan toch heulemaal niet?!” Ooooh ja-wel! Zie hier hèt bewijs..

Voor 4 bolletjes heb je nodig:

  • 250 gram bevroren mango (precies 1 doosje uit de diepvries bij bijv. de AH)
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • (Alleen als je echt van heul zoet houdt doe je er een klein lepeltje honing bij)

En hoe doe je dat dan?

  1. Gooi je mango en yoghurt in de blender of mix met een staafmixer indien je geen blender tot je beschikking hebt.
  2. Maak er mooie bolletjes van met een lepel en zet ze op een ijshoorntje of schep ze in een schaaltje.
  3. Het ijs is an sich al per-fect, ik garneerde het nog met wat raw cacao nibs en kokossnippertjes. Wees vooral creatief!

En nu hup snel dat ijsje fixen en de zon weer in! Genieten!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.