MALS Vegan Festival Rotterdam ’19

MALS Vegan Festival Rotterdam ’19


Vorig jaar was ik er ook om verslag te doen, dus het leek me niet meer dan gepast om dit jaar nogmaals te proeven van de sfeer, gezelligheid en het heerlijke vegan eten aangeboden op MALS Vegan Festival in Rotterdam. Dit keer op het Heemraadsplein in West, waar de zon de straatstenen deed blinken.
Iedereen was welkom – zoals MALS zelf liet weten:
Alle rassen, religies, nationaliteiten, genders én huisdieren. Heel fijn zo’n open minded organisatie.

Team MALS bestaat uit 5 jonge Rotterdammers met een hart wat klopt voor de stad en nog meer dan dat voor duurzaamheid. Niet alle 5 de toppers zijn vegan, maar koesteren wel veel enthousiasme om veganisme bekender te maken onder menig 010-er. Dat geiten wollen sokken imago is al lang niet meer van toepassing en dat weten ze bij MALS.

Naar hun mening is duurzaamheid naleven en minder of geen vlees eten juist leuk om te doen en het hoeft ook helemaal niet moeilijk te zijn.Er stond weer meer dan genoeg variatie op het festival terrein. Alleen al het aanbod aan eten was om bij weg te dromen. Van de lekkerste vegan taartjes, koekjes en quiches van Sharp Sharp, tot Surinaamse specialiteiten, falafel (voor in je waffel), seitan sushi en tig smaken schepijs!

Ook traden er bands op en draaiden DJ’s de fijnste plaatjes voor de broodnodige lente sferen, konden de kinderen zichzelf uitputten in het springkussen kasteel, stonden er strandstoeltjes om lekker in te luieren en boden leuke kraampjes spullen en voedingsproducten aan om mee naar huis te nemen.


Meer weten over MALS?
Check de website: https://veganfestivalrotterdam.nl

Op naar volgend jaar, naar meer duurzaamheid en meer vegan lekkernijen!

Foto’s door Cindy v/d Werf.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.