Maleisische perslunch Norman Musa

Maleisische perslunch Norman Musa

Donderdag 8 februari werd ik met open armen ontvangen in supermarkt en restaurant Wah Nam Hong in de Markthal in Rotterdam. Marketing For Foodies organiseerde een perslunch om menig liefhebber van buitenlandse keukens kennis te laten maken met de kookkunsten van Norman Musa, een celebrity chef uit Maleisië. Vier uur lang werden de aanwezigen verblijd met een kook demo waar heerlijke gerechten uit voort kwamen.

Na een korte uitleg van en kennismaking met Norman, jurylid van de Engelse en Maleisische Masterchef, kon het feest beginnen. Hij liet doorschemeren interesse te hebben in het opzetten van een restaurant op Nederlandse bodem, na hier al meerdere malen te zijn geweest. Momenteel is hij bezig met een nieuw kookprogramma… dit is helaas nog geheim!

Voorafgaand aan de kook demo werden er drankjes geschonken en broodtaart geserveerd. Het Vlaamsch Broodhuys had verrukkelijke ‘Zuurdesem Broodtaart’ gebakken, gemaakt van overgebleven zuurdesembrood, aangevuld met appel en rozijnen. Hiermee willen zij food waste tegengaan, hoe tof is dat?! Het product wordt ook in hun bakkerijen verkocht. Ik kan het iedereen aanraden om een keer langs te gaan en een broodtaartje mee te pikken.

Vooraf
Als eerste kreeg ik een fris en luchtig hapje voor mijn kiezen. Een rijstvelloempia, gevuld met verse groenten en garnaal. Gegarneerd met kruiden en gecomplimenteerd door een pittig sausje waar de peterselie zeker niet aan ontbrak.

Tussen
Het tweede gerecht was niet alleen lekker om te eten, maar ook leuk om te maken. Man en vrouw uit het publiek werd de keuken in getrokken om te helpen met het gooien van de roti platen. Chef Norman liet eerst even zien hoe dit moest, want Roti Canai maken doe je niet zomaar! Na het uitgooien van de platen werden ze op hoge temperatuur, ondergedompeld in olie, krokant gebakken en in stukken gescheurd. Geserveerd met een curry dip waren deze mijn favoriet. Echt om de vingers bij af te likken!

Leuk weetje: In Maleisië eten ze Roti Canai als ontbijt. Vaak gecombineerd met groenten en vis wordt dit hartige maaltje gezien als een goed begin van de dag.

Finger Food x 2!
Tussendoor werd er een toastje met prachtige kwaliteit gerookte zalm geserveerd, gesierd door eetbare bloemen. Wat een verwennerij! Ik was op dit punt stiekem wel een beetje verkocht. Norman heeft mij overtuigd van de magie van de Maleisische keuken.

Voor de vleeseters stonden er kippenpootjes klaar, gemarineerd in een explosie van kruiden. Al het eten zag er ontzettend verleidelijk uit… moeilijk om vanaf te blijven!

Hoofd
Als vijfde en laatste gerecht bereidde chef Norman een ‘hamburger’. Op luchtig brioche brood van het Vlaamsch Broodhuys werden paddenstoelen, kip en groenten samengevoegd tot een combinatie waar geen nee tegen gezegd kan worden. Overigens ook klaar te maken zonder vlees voor een vega(n) variant. Hoewel de burgers groot leken vielen ze absoluut niet zwaar op de maag… wat een pluspunt! Meer ruimte voor nóg meer eten dus. En daar worden we allemaal blij van, of niet?

Ik kan met zekerheid zeggen dat de Maleisische keuken er één is om te proberen. Laat je eens verrassen en dompel jezelf onder in deze kruidige, geurige en prachtige keuken. Hopelijk binnenkort ook mogelijk in het Nederlandse restaurant van chef Norman Musa.

Interesse in meer? Neem dan een kijkje op de volgende websites:

Norman Musa: https://www.normanmusamfr.com/
Marketing For Foodies: http://www.marketingforfoodies.nl/
Wah Nam Hong: https://www.wahnamhong.eu/
Vlaamsch Broodhuys: http://www.vlaamschbroodhuys.nl/

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.