Lekker werken in 030

Lekker werken in 030

Als flexwerker met liefde voor eten, ga je natuurlijk niet bij de eerste beste koffiebar zitten. En daarom heb ik mijn favoriete werkplekken in m’n stadsie voor je op een rijtje gezet. Misschien niet het meest voor de hand liggend (want Het Gegeven Paard kent iedereen), maar wel ontzettend lekker en laptop-proof.

Ān Ān

Aan de Voorstraat vind je sinds kort Ān Ān (zeg: Ang Ang, wat ‘eten eten’ betekent). Op de kaart staan zacht geprijsde gerechtjes zoals bun’s, pho, en do it yourself rice paper rolls. Lekker om te delen met vriendinnen, maar vooral fijn om de hele dag te bestellen terwijl je aan het werk bent. Er zijn voldoende stopcontacten en net als in een Vietnamese foodcourt zie je hier veel verschillende mensen, van flexwerkers tot studenten en stelletjes. Ook fijn: er is een aparte kaart met vegetarische gerechten.

Broei

Broei is de hipste vegetarische hotspot van Utrecht. Noem het een huiskamer, noem het een urban jungle. Hier voel je je direct thuis. Er zijn lange tafels met stopcontacten waar laptoppers kunnen zitten. En ook wat betreft het eten zit je hier goed. Denk aan shakshuka, zelfgemaakt brood, lekkere salades en fijne theeën. Kortom: bij Broei is het goed toeven.

Koffie & Ik

Aan de drukke Vleutenseweg zit het gezellige Koffie & Ik. Er wordt hier doordeweeks volop gewerkt. Het zonnige terras leent zich uitstekend voor besprekingen, maar ook binnen zit je goed. Bij drukte kan overigens wel gevraagd worden of flexwerkers bij elkaar aan tafel willen zitten. De koffie is uitstekend en de zoetigheden zijn huisgemaakt. Merk je dat je wegdroomt? Dat komt vast door de fijne muziek die je song voor song kunt bekijken op de website.

Lucas

Deze schattige lunchroom zit voor de brug naar de Biltstraat waar iedereen langs elkaar heen slingert. Binnen is het echter een oase van rust. De lieve medewerkers schenken goede thee, fijne sapjes en maken minstens zo lekkere broodjes. Denk aan peer-dragon chutney en schapenkaas uit Zwolle. Ook leuk: bij ieder broodje staat een bijpassende theesuggestie.

Kimmade Food Village

Oke, dit is dus echt mijn top secret spot. Aan de Oudgracht, ongeveer onder Pathé Rembrandt, zit Kimmade Food Village. Ze hebben ook een piepklein zaakje aan de Mariastraat, dat altijd bomvol zit. Niet echt een plek om eens uitgebreid te gaan zitten werken, dus. Maar in het restaurant aan de Oudegracht kan dat wel. Het is er groot, rustig (ik zit regelmatig een hele middag alleen) en je kunt lekker je gang gaan. Ondertussen geniet ik van een papaya salade of een beef salade en later op de middag bestel ik daar nog wat rice paper rolls bij.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.