How to mom(preneur) met Bonbébé

How to mom(preneur) met Bonbébé

De nachten lang, de dagen kort. Handen te weinig, werk te veel.

Ik zou graag willen zeggen dat ik voorbereid was op dit alles. Dat ik heus wel wist hoe zwaar het zou gaan worden, hoe emotioneel ik zou gaan zijn en hoeveel zorgen ik zou hebben. Alle clichés zijn waar helaas; je kunt je niet voorbereiden op het moederschap.

Ik ben de eerste van al mijn vriendinnen die een kindje heeft mogen krijgen. Daardoor krijgt Boaz bovengemiddeld veel aandacht. De kleine womanizer! Veel te leuk, maar ook ongekend moeilijk soms. Omdat ik geen idee had hoe erg momhood mij zou overdonderen, had ik ook geen idee hoeveel je moet weten, kunnen en beheersen als kersverse mama. Dat het echt een fulltime job beslaat besef ik pas sinds een aantal weken.

Naast mijn werk als stewardess, run ik een eigen bedrijf. Francesca Andrea Media; ik ben social media manager voor (Horeca) bedrijven en daarnaast blogger & “influencer”. Hoewel ik pas vanaf maart weer ga vliegen als stewardess, is mijn eigen bedrijfje altijd ongoing geweest tijdens mijn verlof. Veel te leuk om te laten liggen. Maar nu mijn baby boy af en toe wel heel veel van mijn dag opslokt is het zaak om mijn planning strak te houden en de afspraken met mijn vriend duidelijk.

‘Mompreneur’ zijn is het mooiste dat er is. Want: veel thuis voor je gezinnetje, zelf je werktijden indelen en vooral ook me-time inplannen wanneer je zelf wil. Maar het vraagt ook om keiharde discipline en efficiëntie. Het is nooit saai zullen we maar zeggen.

So here I am, 28 lentes jong, met een goed lopend bedrijf en een mega liefdevol gezin. Het jongleren heb ik nog niet 100% onder de knie, maar ik probeer alle ballen hoog te houden voor zover dat kan. De afgelopen maanden heb ik wat tips verzameld HOE ik dat in Godsnaam doe (of probeer te doen), waar ook jij vast iets aan hebt als je ondernemer èn moeder bent. In the end doe ik ook maar gewoon wat, don’t we all?

HOW TO MOMPRENEUR

Tip 1: Weet wat echt belangrijk is!

Waar je voorheen tijd had voor alles en iedereen, (al dacht je toen van niet, serieus: wat deed ik toen met al die vrije tijd!?) moet je nu prioriteiten stellen, efficiënt werken en doen wat je echt moet doen. Dus afdwaaltripjes down youtube-lane? Na-ah, dat doen we een andere keer. Vandaag is een werkdag, dus maak een lijstje met de absolute to-do’s op volgorde van belangrijkheid.

Hou het wel realistisch, want je slaaptekort is real en je hersenen zijn soms als van pudding.

Tip 2: Minimaliseer afleiding

Hoe gezellig het ook is om lekker thuis aan de keukentafel te gaan zitten werken zodat je tussendoor even kan knuffelen met je baby en samen kan lunchen met je fam. It’s not gonna work. Been there, done that! Dus zoek een plek waar je in alle rust je kan richten op je werk als dat nodig is. Is dat voor jou een werkkamer thuis, dat fijne koffietentje met goeie wifi of je eigen kantoortje, dat maakt niet uit. Zolang mr. afleiding maar weg blijft.

Tip 3: Don’t try to do it all alone!

Deze tip is voor iedereen. Want of je nou hulp nodig hebt in je huishouden, binnen je bedrijf wat uit handen wil en kan geven of oppas nodig hebt voor je kindje(s). Geef dingen uit handen en neem hulp aan! Don’t try to be a “shero”. Want niemand kan het alleen; dus nee kleine super woman die je bent, ook jij niet!

Tip 4: Zorg goed voor jezelf!

Niemand anders gaat het doen. Dus zorg dat je genoeg rustmomentjes pakt, gezonde maaltijden eet en zo min mogelijk stress ervaart. Happy mama, happy baby. Good vibes, good business.

Tip 5: Don’t multitask!

Wees een mama, een ondernemer of gewoon even just you in alle rust en full focus. Kies een rol en vervul die met 100% aandacht. Je kunt niet van alles een beetje zijn en verwachten dat je dat dan ook goed doet. Het maakt het ook niet leuker of makkelijker. Dus kies voor dat moment wie van alle ontelbare rollen die je in je hebt, wie je wil zijn en ga ervoor.

Tip 6: Voel je niet schuldig

Ik heb me wel eens afgevraagd of ik dit wel moet doen. Of ik dit kan blijven doen. En of mijn zoontje dit zo zou willen als hij mocht kiezen. Het antwoord op alle drie die vragen is volmondig JA! Je doet dit alles juist zodat je jouw kindje alles kan geven wat hij nodig heeft. Daarnaast word jij niet alleen dagelijks weer geïnspireerd en gemotiveerd door hem om je business tot een succes te maken. Jij wordt zo ook ooit zijn inspiratie om het beste uit zijn leven te halen. Hoe waardevol is die levensles!

Tip 7: Know your ‘why’

Een goede mama zijn en een succesvol bedrijf hebben tegelijkertijd. Het gaat niet altijd makkelijk zijn. Maar weet waar je het voor doet en laat je leiden door de positiviteit die daaruit voortvloeit.

Dingen als: “ik moet deze deadline halen voor mijn opdrachtgever” of “ik moet dit to-do lijstje vandaag afkrijgen” zijn niet de dingen die JIJ wil en dus ook geen dingen waar JIJ energie van krijgt. Doe je het voor persoonlijke groei, voor die vlinders in je buik van enthousiasme, voor dat spaarpotje om met het gezin een mooie reis te kunnen maken of doe je het om je vrij en onafhankelijk te voelen. weten waar je het voor doet is rocket fuel to keep moving met positive vibes.

Tip 8: Zorg voor een vast ritme

Een newborn in een vast ritme krijgen is al een dagtaak op zich. Maar hoe fijn is het als je (ongeveer) weet wanneer je bebe slaapt (= time for business) en wanneer je de volledige aandacht voor je kind nodig hebt.

In samenwerking met Bonbébé maakte ik mijn mom-time nog waardevoller. Want ook dat is een succesvolle ondernemende moeder zijn: tevreden zijn met de balans tussen werk en fam-time. Een uitgebreid vast bedtijd ritueeltje is nu een heel waardevol moment van de dag geworden voor ons. Even alles laten voor wat het is en met mijn lievelingsmens in bad. De wasgel van Bonbébé is super zacht voor zijn huidje en ruikt mega lekker. Heel veel fijner de dag samen afsluiten kan bijna niet.

BONBÉBÉ VERZORGINGSLIJN

De verzorgingsproducten van Bonbébé zijn zacht en ruiken heerlijk! De zeepvrije wasgel die ik mocht testen droogt het huidje niet uit en maakt het baddermomentje extra fijn.

De billendoekjes van Bonbébé zijn verkrijgbaar in 3 soorten: Lotion, sensitive en 0% parfum. De laatstgenoemde gebruikten wij voor de baby billetjes van Boaz en zijn mega tevreden met dit product. Ze zijn niet te droog en niet te nat, en poetsen alles super makkelijk schoon zonder irritatie!

VERKOOPPUNTEN

Je wil natuurlijk direct naar de winkel rennen om dit nieuwe product ook uit te proberen! Dat kan!

Bonbébé ligt onder andere in de schappen van de COOP, Plus en Spar. Voor alle verkooppunten en meer informatie kun je even doorklikken naar deze website.

Ik ben benieuwd.. Wat is jouw fijnste momentje van de dag?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.