HOTSPOT: Westerkaatje Noord

HOTSPOT: Westerkaatje Noord

In Rotterdam (en in Kralingen) viert het mooie Westerkaatje de Vegetarische Restaurant Week. Groenten zijn altijd al een favoriet geweest van de gepassioneerde mensen die dit restaurant maken tot het feestje wat het is, dus de keuze om deel te nemen was dan ook snel gemaakt.DE VEGETARISCHE RESTAURANT WEEK
Nationale Week Zonder Vlees is een stichting in het leven geroepen door Isabel Boerdam. Isabel is vegetariër sinds haar 9e en ervaart daardoor al ruim achttien jaar de vele mogelijkheden van een vegetarisch eetpatroon. Sinds 2013 deelt Isabel deze inspiratie op haar foodblog en in haar boek De Hippe Vegetariër. Vorig jaar besloot ze dat het tijd werd voor meer.

“Ik wil een daadkrachtig initiatief lanceren met impact, ik wil Nederland in beweging brengen. Elke dag vlees of vis eten is niet meer van deze tijd, een flexitarisch eetpatroon moet de nieuwe standaard worden in Nederland. Dat is mijn doel.”


Meer dan alleen een hippe vegetariër…
Dit initiatief werd de Nationale Week Zonder Vlees, waarvan de eerste editie in maart 2018 heeft plaatsgevonden. Van 11-17 maart 2019 vindt de tweede editie plaats, en vanaf nu jaarlijks.

“Veel mensen hebben vooroordelen over vegetarisch eten: het is saai, smakeloos of ingewikkeld. Ik ben ervan overtuigd dat proberen en proeven leidt tot geloven. Want vegetarisch eten is juist verrassend, smaakvol en helemaal niet moeilijk! Iedereen die meedoet met de Nationale Week Zonder Vlees zal na deze zeven dagen makkelijker zijn weg vinden in de vegetarische en plantaardige keuken.”

– Bron: https://weekzondervlees.nl/wie-zijn-we/

WESTERKAATJE KRALINGEN
Ben je het soms beu om zelf te koken? Of houdt je gewoon héél erg van buiten de deur een hapje eten? Dan ben je hier aan het goede adres! Voor een vriendelijk prijsje eet je bij Westerkaatje een gezonde, verse en vooral lekkere maaltijd die ook nog eens zelf samen te stellen is.Alle gerechten zijn bedacht door de chefs en worden dagelijks vers klaargemaakt.
Leuk feitje: Alle tafelaankleding bij Westerkaatje Kralingen is ook nog eens te koop. Denk: die lekkere fles wijn, de mooie schalen, glazen en borden en zelfs het bestek.

WESTERKAATJE NOORD
Dit filiaal van Westerkaatje is niet ‘slechts’ een prachtig restaurant met gezellig terras, maar voornamelijk een Traiteur & Trattoria. Hier draait écht alles om lekker eten en drinken. Schuif aan voor een fijne lunch of een lekker diner, of ga langs de traiteur afdeling om gerechten uit te kiezen voor thuis.

Een kleine greep uit de mogelijkheden voor thuis: overheerlijke quiches, hartige taarten, salades, lasagna en taarten en brownies.

WESTERKAATJE CATERING
Je leest het goed… Westerkaatje doet ook aan catering! Zowel voor bedrijven als bij mensen thuis of op locatie. Dus wil je een mediterrane smaak aan jouw bruiloft geven, dan ben je hier helemaal op je plek.DE KEUKEN
Olijfolie, knoflook en zongerijpte tomaten, daar draait het volgens Westerkaatje om in de mediterrane kookcultuur. Echte wijn uit mooie flessen en eten wat het seizoen biedt – vooral als het aankomt op de groenten. Om deze reden wisselen de gerechten dan ook geregeld, afhankelijk van welke producten er op dat moment te koop zijn.

De nadruk ligt niet alleen op uitstekend eten, maar ook op de wijze waarop er van de gerechten wordt genoten. Dit is mede een onderdeel van het succes van Westerkaatje. De aandacht die wordt besteed aan de omgeving waarin gegeten en gedronken wordt is keer op keer smetteloos.

OPENINGSTIJDEN
Kralingen:
maandag gesloten
dinsdag 10:00 – 19:00 uur
woensdag 10:00 – 19:00 uur
donderdag 10:00 – 19:00 uur
vrijdag 10:00 – 19:00 uur
zaterdag 10:00 – 17:00 uur
zondag gesloten

Noord:
maandag gesloten
dinsdag 16:30 – 23:00 uur
woensdag 11:30 – 23:00 uur
donderdag 11:30 – 23:00 uur
vrijdag 11:30 – 23:00 uur
zaterdag 11:30 – 23:00 uur
zondag 11:30 – 23:00 uur

– Foto’s door Cindy van der Werf.

Wil je deze te gekke hotspot zelf bezoeken?

WESTERKAATJE (NOORD)
Adres: Benthuizerstraat 60d
Website: https://westerkaatje.nl/

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.