HOTSPOT: WES Eettentje Rotterdam

HOTSPOT: WES Eettentje Rotterdam

Rotterdam Noord is nu nóg leuker, want het mooie nieuwe eettentje WES pronkt op de hoek van de Benthuizerstraat en Zaagmolenstraat. Naar eigen zeggen is dit pareltje een fijne, nonchalante plek om lekker te hangen en te happen met vrienden of familie. Maar voor liefhebbers van esthetisch perfecte interieurs is dit eettentje zoveel meer dan dat. Genieten doe je namelijk niet alleen met je mond, maar ook met je ogen.

CONCEPT
WES serveert gerechten uit de Joods-Perzische keuken. Lekker, vol van smaak en voor een fijn prijsje. Van donderdag t/m maandag kun je van 11:00 tot 23:00 terecht voor ontbijt, lunch en diner. En koffie, wijn, bier en cocktails.

Zo’n 70% van de menukaart is vega(n) en dus geschikt voor mensen met diverse voorkeuren. Denk: kleurrijke groenten, flatbread en falafel in combinatie met huisgemaakte tzatziki en hummus. Allen geserveerd op sfeervolle zilveren platen of ouderwetse diner dienbladen.

INTERIEUR
WES, de naam zegt het eigenlijk al… Maar voor wie niet bekend is met de films van meneer Anderson, bij deze een korte uitleg. De inrichting van het eettentje is afgeleid van de films van Wes Anderson. Zo stap je in eerste instantie binnen in de lobby van The Grand Budapest Hotel, waarna je de trap op loopt en je bevindt in de wereld van The Royal Tenenbaums. Achterin naast de keuken pronken tafels in de stijl van The Darjeeling Limited. En een leuk weetje: In de zomer van 2019 zal er een terras in de stijl van Moonrise Kingdom bijkomen.


MENU
Voor elke portemonnaie een gerechtje. Of een tafel vol kleine hapjes. Of een tafel vol grote hapjes gepaard met een fijn wijntje. Mijn favoriet was toch zeker de bloemkoolkroket. Maar daar blijft het zeker niet bij. WES serveert eten vol van smaak, kruidig en wat doet verlangen naar meer.

Nieuw op het menu: Een écht Rotterdamse kapsalon, maar dan gezond en met Joods-Perzische invloeden. Zoete aardappel, gemarineerd ‘vlees’ gemaakt van paddenstoelen en huisgemaakte tzatziki saus. Als het water je nu nog niet aan de mond staat dan weet ik het ook niet meer..


AFHALEN
Bij WES hoef je niet perse aan te schuiven – ook al weet ik zeker dat je dit wilt zodra je alleen al naar binnen kijkt. Nee, je kan er ook afhalen. De vitrine vol lekkers staat de gehele dag paraat, voor die dagen waarop je het liefst op de bank hangt en niet wilt koken.

Woon je niet in Rotterdam Noord? Pak dan je fiets. Want geloof me, WES is dat ritje meer dan waard. En niet voor slechts een keer. Want eenmaal geproefd van het eten én de sfeer, doet verlangen naar meer meer méér!Wil je deze te gekke hotspot zelf bezoeken?

WES Eettentje Rotterdam
Adres: Benthuizerstraat 94a
Website: https://wesrotterdam.nl/

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.