HOTSPOT: SUE Bakery

HOTSPOT: SUE Bakery

Steeds meer mensen eten (en snoepen) bewust, maar vinden het nog altijd lastig om geschikte producten – die ook nog eens ónwijs lekker smaken – te scoren. SUE zoet zonder suiker is het antwoord op alle prangende suikervrije, lactosevrije, glutenvrije en (voornamelijk) vegan vragen. Laat het nou net zo zijn dat deze verantwoorde onderneming heel Nederland op al deze vlakken kan voorzien.CONCEPT

SUE staat naar eigen zeggen voor lekkernijen die geraffineerd suikervrij, glutenvrij, lactosevrij en voornamelijk raw en vegan zijn. De huidige gezonde trend gepaard met de noodzaak producten te eten die niet schadelijk zijn voor mensen met een allergie worden bij SUE met zeer hoge waarde nageleefd. De zoete trek die we allemaal weleens hebben wordt met liefde ontmoet tijdens het eten van één van de heerlijke bites, het bananenbrood, de dadeltruffels of één van de andere lekkere en mooie producten.Het concept is ontstaan door de zoektocht van oprichtster en bedenkster Kim Sue Palm, waarbij zij het idee van een gezonder alternatief voor al die zoetigheden waar ze maar niet vanaf kon blijven niet uit haar hoofd kreeg:
“I love zoete dingen, maar heb altijd veel waarde gehecht aan het belang van gezonde voeding. Ik was benieuwd of ik een gezonde variant kon maken van al die zoete lekkernijen, en begon in mijn vrije tijd te experimenteren in mijn eigen keuken. Dus kreeg ik veel enthousiaste reacties van de mensen om mij heen en waagde de gok om mijn creaties ook eens aan te bieden bij diverse horecazaakjes, die eveneens enthousiast reageerden. Zo is het balletje gaan rollen: opeens had ik naast mijn fulltime baan nog een serieuze onderneming, gerund vanuit mijn eigen keuken! SUE werd in korte tijd een groot succes. Zo’n groot succes dat ik na een aantal maanden mijn vaste baan heb opgezegd en fulltime voor SUE ben gegaan”.Nu SUE zo’n groot succes is runt Kim de onderneming samen met haar vriend. Ook sturen zij een team van enthousiaste medewerkers aan, zowel in de horeca gelegenheid aan de Karel Doormanstraat 372-374 als in de Bakery aan de Goudsesingel 330.

BAKERY

Sinds 15 mei 2018 is Rotterdam dus een SUE locatie rijker: de Bakery! Voorheen gevestigd in Schiedam, groeide de productie zodanig, dat de oude locatie het niet meer bij kon houden. Het werd dus tijd voor een nieuwe en verbeterde bakkerij.

In de SUE Bakery kun je tijdens je bezoek een kijkje nemen in de keuken, door de glazen wand achter de bar. Hier wordt al het ‘zoet zonder zuiker’ vers en met de hand bereid. Denk: Bites (vast assortiment & wisselende seizoenssmaken), Bananenbroden (in wel 5 smaken!), Koekjes, Granola, Dadeltruffels, Lemon Poppy Cake, Sticky Date Cakes, Kokosmakronen en meer. De bakkerij verkoopt het grootste assortiment aan ‘zoet zonder suiker’.

Maar dat niet alleen! In de SUE Bakery kun je voor veel meer dan een taartje of koekje terecht. Het winkeltje biedt ruimte om te zitten en relaxen onder het genot van een kop koffie of thee, vers sapje of fris watertje. Ook ben je hier aan het juiste adres voor een ontbijtje, die de hele dag door te bestellen is. Kokosyoghurt, 3 soorten Smoothie Bowls en Getoast Bananenbrood staan op het menu.

Lekker weer? De Bakery heeft zelfs een prachtig terras met uitzicht op de levendige Goudsesingel aan de rand van het centrum van Rotterdam.
Heb je haast? Neem je bestelling dan to-go mee. Kan gewoon!

INFO

De Bakery is van dinsdag t/m zaterdag geopend. Doordeweeks kun je er van 08:00 tot 16:30 terecht. Op zaterdag opent de bakkerij een uurtje later… want hey, ook voor deze zoetekauwen is het weekend.

Naast de Bakery en de SUE lunchroom aan de Karel Doormanstraat wordt het ‘zoet zonder suiker’ assortiment bij meer dan 70 verkooppunten in de Benelux verkocht. Je hoeft er dus niet eens voor naar Rotterdam te reizen, mocht je niet in de buurt wonen. Hoe fijn is dat?!

Kijk voor meer informatie op de prachtige website van SUE, die tevens de stijl van Kim Sue Palm mooi weergeeft. Smaak komt ze zeker niet tekort… zowel op voedingsgebied als op het gebied van interieur styling!

Wil je deze te gekke hotspot zelf bezoeken?

SUE BAKERY
Adres: Goudsesingel 330
Website: http://sue-food.nl/

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.