HOTSPOT: Spirit (Rotterdam)

HOTSPOT: Spirit (Rotterdam)

In het fijne centrum voor gezond leven De Groene Passage bevindt zich één van mijn favoriete restaurants: Spirit. Hier wordt genoten van goed eten dat beter smaakt. Want? Spirit maakt dagelijks gerechten klaar met respect voor mens, dier, milieu en economie in het achterhoofd.100% BIOLOGISCH
Biologisch staat gelijk aan: geen chemische groei- en bestrijdingsmiddelen. Op deze wijze behouden producten hun natuurlijke levenskracht en dat is top, want gezonder voor mens en milieu.

100% VEGETARISCH
Vegetarisch staat voor het kiezen van plantaardige ingrediënten zoals peulvruchten, zeegroenten, tempeh en soja. Het mooie aan deze producten is dat ze veel gezonde eiwitten bevatten en niet al teveel energie kosten om te produceren (duurzaamheid – yay!).

MINDER SUIKER
Omdat suiker eigenlijk niet zo gezond is en bij veel mensen voor ups en downs in hun energielevel zorgen gebruikt Spirit liever andere zoetstoffen als alternatief in hun patisserie. Denk hierbij aan rijststroop, ahornsiroop of dadels. Deze zoetmakers zorgen voor dat heerlijke smaakje waar we naar verlangen in een stuk taart, maar houden de stemming stabiel.Heel fijn dus om te weten dat Spirit niet alleen bezig is met de smaak van de gerechten, maar ook waar de producten die zij gebruiken vandaan komen en in wat voor staat deze zijn. En dat de manier waarop zij gerechten klaarmaken goed zijn voor mens, dier, milieu en economie – zowel op de korte als lange termijn.

MENU
Spirit is de perfecte kruising tussen lekker en gemakkelijk een hapje eten. Bij Spirit bestel je namelijk niet van de kaart, maar schep je van het buffet. En er is veel keus…
Het buffet biedt ongeveer vijftig verschillende gerechten voor ontbijt, lunch en diner, dranken en patisserie. Omdat alles biologisch en vegetarisch wordt bereid zijn de gerechten ook seizoensgebonden. In de winter kan er dus een stevige vega-stamppot op het menu staan, terwijl je in de zomer aan kan schuiven voor een fruitsalade met Hollandse bio-aardbeien.

Spirit draagt het bio-keurmerk van Stichting Keurmerk Agrarische Landbouw, hierdoor weet je zeker dat alles wat je opschept 100% onbespoten en puur natuur is.

PATISSERIE
Ook hier geldt: De keuze is reuze!
Spirit vindt het belangrijk dat iedereen kan genieten van hun gebak, cakes, ijs en ander lekkers. Daarom is er bijvoorbeeld keuze uit gebak zonder tarwe, zonder zuivel en ei en worden veel van de lekkernijen bereidt met kokosbloesemsuiker, ahorn- of agavesiroop.Er zijn altijd een aantal Spirit klassiekers te bestellen. Bijvoorbeeld de Snickert, en de échte Spirit haverscone. Maar naast deze vaste toppers verandert de patisserie keuken ook mee met de seizoenen. De winter biedt bijvoorbeeld ruimte voor een pompoenvlaai of gevulde speculaas, erg passend bij het weer. In de zomer kun je bij Spirit terecht voor fruitsmaken en prachtige met fruit gedecoreerde toetjes, een waar tropisch feest!BAR
Koffie van bonen? Check. Koffie van granen? Check! Met melk van de koe, sojamelk, amandelmelk of havermelk te bestellen. Fijn die opties!
Ook kun je hier terecht voor huisgemaakte smoothies en sappen, of een kopje thee.
En op warme zomermiddagen, in de avonduurtjes – of gewoon omdat het kan – serveert Spirit ook cocktails, lokale biertjes en vegan wijnen.

AFHALEN
Voor al dat lekkers hoef je niet persé aan te schuiven, je kunt bij Spirit namelijk ook alles to-go meenemen.

Je vindt Spirit op de hoek van de Mariniersweg en de Goudsesingel, aan de rand van het stadscentrum. Van maandag t/m zondag is dit fijne restaurant geopend van 08:00 tot 23:00 uur.

Wil je deze te gekke hotspot zelf bezoeken?

SPIRIT (ROTTERDAM)
Adres: Mariniersweg 9
Website: https://www.spiritrestaurants.nl/rotterdam/

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.