HOTSPOT: SHARP SHARP Rotterdam

HOTSPOT: SHARP SHARP Rotterdam

Je zou het een verstopte parel kunnen noemen, want midden in het centrum zit het niet. Aan de voet van het hippe Katendrecht in Rotterdam Zuid, net over de Erasmusbrug, straalt de (nu nog) schattige Cakebar van SHARP SHARP liefde voor duurzaam eten uit. Een vegan Healthy Treats & Sweets bar die – leuk weetje alert! – in de zomer van 2018 uit zal breiden naar een ontbijt- en lunchgelegenheid.

CONCEPT
Renate de Klein en Frank Hanssen zijn een ontzettend leuk stel met een net zo leuke onderneming. Beiden zijn ze ontwerpers, die na het verkopen van hun ontwerpstudio aan de slag zijn gegaan met vegan lekkernijen. In mei 2014 wonnen zij met hun prachtige en smakelijke taartjes de prijs voor het beste foodconcept op ‘Eigengemaakt’, een initiatief georganiseerd door Rotterdamse Oogst. Dit smaakte al gauw naar meer! Horeca van heen en ver stond in de rij voor hun producten. In plaats van een wereldreis te maken besloten zij een heel ander soort reis te trotseren… namelijk de bakkerswereld in.

Oh! En ook tof om te weten: ‘Sharp Sharp’ is Zuid-Afrikaanse straattaal vaak gebruikt om iets te omschrijven wat ontzettend in de smaak valt. Toepasselijk gekozen dus!

BIOLOGISCH, FAIRTRADE, VEGAN, GLUTEN- EN SUIKERVRIJ
Bij SHARP SHARP ben je aan het goede adres als je wilt eten met een schoon geweten. Ben jij net zo dol op mens, dier en natuur als Renate en Frank? Dan is dit helemaal de plek voor jou! Ze gebruiken onder andere fairtrade cacao uit Madagaskar, cashewnoten van een boerencoöperatie uit Benin, bosbessen van Nederlandse bodem en zelfs Rotterdamse munt.
Alle producten zijn geheel plantaardig en worden gemaakt zonder dierlijke producten. Ook zijn ze gluten- en geraffineerd suikervrij. Zelfs voor de non-vegans onder ons is dit natuurlijk geweldig nieuws… dat betekent namelijk snoepen zonder het gevaar van extra kilo’s!

MENU
Smaak is de nummer één gangmaker bij SHARP SHARP. Met verrassende combinaties en producten schotelen ze in de Cakebar een variatie aan fruit, kruiden en choco sensaties voor.
Denk bijvoorbeeld aan No-Cheesecakes, Trés Creamy cakes, Choco Treats en Fruit Cakes. Maar hier houdt het niet op! Ze hebben namelijk ook heerlijke Energy Bars, Banana Bread, de geinig genoemde U.V.O.’s (Unidentified Vegan Object) die doen denken aan luxe bonbons, Cookies en zalige Flower Granola.

Alles kan op het gemak in de Cakebar genuttigd worden, maar ook ingepakt meegenomen worden voor thuis op de bank in je huispakkie.

DORSTLESSERS
Ook op het gebied van drinken zit je hier meer dan goed. En geloof me, alleen al voor het drinken is een tripje de moeite waard. Ze maken hier namelijk meer dan een standaard koffietje. Naast het koffie menu hebben ze een heel uitgebreid thee menu, met witte, groene, blauwe, donkere, rode, zwarte en kruiden thee. Ja écht! En mijn favorieten: de Pink en de Blue Flower Latte!
Juices en Smoothies zijn hier ook te verkrijgen, eveneens als de lekkere en mooie ‘Infusions’. Wat?, vraag je nu. Infusions! Een soort huisgemaakte limonades met bloemen, fruit en geurige kruiden. Perfect voor een zonnige dag op het terras.

AFHALEN & BEZORGEN
Vindt je naar Rotterdam Zuid fietsen toch een beetje ver? Wees gerust! Je kunt al het SHARP SHARP lekkers ook gewoon bestellen via Foodora. En heb je nou een verjaardag of trouwerij, dan kun je via de website met Renate en Frank in contact komen om een taart of assortiment aan producten te bestellen die ze dan zelf met liefde komen bezorgen.

Ook zijn de taartjes van SHARP SHARP in Nederland en België op meer dan 70 andere locaties dan de Cakebar te koop. Alle verkooppunten staan per stad aangegeven op de website.

Wil je deze te gekke hotspot zelf bezoeken?

SHARP SHARP
Adres: Hillelaan 28, Rotterdam
Website: http://www.sharpsharp.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.