HOTSPOT: Restaurant Destino

HOTSPOT: Restaurant Destino

Destino: Een Spaanse keuken in Rotterdam. Oftewel, een plek om te genieten van de magie van tapas.
Dit chique restaurant in Rotterdam Noord heeft veel smakelijke vegetarische gerechten op de kaart, perfect voor de vega(n) liefhebbers. Speciaal voor de Vegetarische Restaurant Week stelden zij een 3-gangen menu samen.NATIONALE WEEK ZONDER VLEES
Nationale Week Zonder Vlees roept alle Nederlanders op om van 11-17 maart 2019 een week lang geen vlees (en vis) te eten, en in plaats daarvan de verrassende mogelijkheden van de plantaardige keuken te ontdekken. Dit initiatief heeft als doel om Nederland op een concrete manier bewust te maken van de positieve impact van minder vlees eten, en om te laten zien hoe gemakkelijk een dagje zonder vlees (en vis) eigenlijk kan zijn.


” Wij vinden dat elke dag vlees eten niet meer van deze tijd is en willen een flexitarisch eetpatroon, waarin vlees en vis afgewisseld worden met vegetarische of plantaardige gerechten, promoten. Vaker een dagje geen vlees of vis eten is een kleine moeite met een enorm positieve impact op mens dier en milieu.Door geen vlees te consumeren tijdens de Nationale Week Zonder Vlees is de milieudruk van je voeding namelijk lager. Je bespaart bijvoorbeeld op de uitstoot van broeikasgassen die bijdragen aan klimaatverandering en watergebruik. “

– Bron: https://weekzondervlees.nl/

MAAK KENNIS MET DESTINO…
De menukaart van Destino bestaat voornamelijk uit tapas gerechten die seizoensgebonden zijn. De chefs laten zich graag verrassen door wat er op de markt te koop is, wat ervoor zorgt dat er een ruim assortiment van dagelijks wisselende tapas aangeboden kan worden – buiten de kaart om. Zo blijft de eetervaring zowel voor de klant als Destino altijd spannend!

Er wordt gekozen voor de beste producten van eigen bodem of streekproducten uit Spanje. Destino streeft ernaar om zoveel mogelijk biologisch en verantwoord in te kopen.

Het menu wisselt elke 8 weken, wat het leuk maakt om vaker langs te gaan.

INSPIRATIE UIT SPANJE
Destino gelooft er sterk in dat goed koken een kwestie van kijken en proeven is. Vanwege deze overtuiging gaat het personeel dan ook vaak naar Spanje om inspiratie op te doen. De bijzondere restaurants die ze daar ontdekken delen ze graag met hun klanten. Per stad hebben ze tips verzameld, vertellen ze wat zij het lekkerst vonden en ze geven zelfs mee op welk moment van de dag je het beste aan kunt schuiven.

Deze tips zijn terug te vinden op de website van Restaurant Destino. Eveneens als recepten waar je tijdens het lezen spontaan van gaat watertanden!

DRANKEN
Bij goede tapas horen goede dranken. Destino serveert overheerlijke wijnen, cava, mix drankjes (met en zonder alcohol), gin-tonics en meer.OPENINGSTIJDEN
maandag: gesloten
dinsdag t/m donderdag: 17:30 – 22:00
vrijdag en zaterdag: 17:30 – 22:30
zondag: 17:30 – 21:30

Reserveren kan elke dag van de week (behalve maandag). Destino boekt echter niet het gehele restaurant vol, zodat er altijd plek is voor spontane gasten. Dat past natuurlijk goed bij de authentieke Spaanse gastvrijheid. Is er geen plek? Dan wordt je op de wachtlijst gezet terwijl je aan de bar geniet van tapas uit de proeverij in de vitrine en een glas Spaanse wijn.


– Foto’s door Cindy van der Werf.

Wil je deze te gekke hotspot zelf bezoeken?

DESTINO
Adres: Zaagmolenkade 37-38
Website: https://www.restaurant-destino.nl/

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.