HOTSPOT: Obst & Gemüse

HOTSPOT: Obst & Gemüse

In Crooswijk in Rotterdam kookt John van Leeuwen de lekkerste gerechten in zijn huiskamerrestaurant Obst & Gemüse. Een groot assortiment aan salades, warme maaltijden en zoet lekkers waar veel liefde voor de natuur en biologische producten in zit is wat je te wachten staat bij deze fijne hotspot.

GERECHTEN
Er is een koud buffet en een warm buffet waar je zo vaak als je wilt van mag scheppen.

De salade bar biedt bijvoorbeeld gekookte bietjes, wortelen, kikkererwten salades, eiersalade en cole slaw, maar niet zoals je ze gewend bent. Alles smaakt niet alleen vers, maar ook nog eens verheven naar een nieuw niveau. Vol van smaak, levendig, knapperig, zurig… geloof me, alle zintuigen worden geprikkeld!Het warme buffet serveert onder andere champignons gebakken in rode wijn, vegetarische gehaktballen met boontjes en heerlijke curry-achtige gerechten, én laat ik de gemarineerde seitan niet vergeten… die is namelijk om de vingers bij af te likken!

Alles is sowieso vegetarisch en het grootste gedeelte ook nog eens geschikt voor veganisten.
Daarnaast is het fijn om te weten dat John met biologische seizoensproducten werkt, waardoor het menu per seizoen wisselt.

WERKWIJZE
Gezien het als een huiskamer voelt en er een groots buffet is om van te kiezen, geldt er bij Obst & Gemüse ook een gedeeltelijk self-service policy. Je schept op wat je wilt – zo vaak als je wilt – en betaald per 100 gram.

Drankjes mag je zelf uit de koelkast pakken. Na afloop worden de lege flesjes geteld en bij de prijs van het eten gerekend. Koffie en thee en een wijntje schenkt John wel voor je in.

NAAM
John heeft voor de Duitse naam gekozen omdat hij die in de jaren 80 tegen is gekomen in Berlijn, net nadat de muur was gevallen. De naam bleef hangen en past volgens hem perfect bij zijn concept. Zijn gerechten worden voornamelijk gemaakt van groenten en fruit, met hier en daar wat granen, vezels en noten.

OPENINGSTIJDEN
Het gezellige huiskamerrestaurant is van woensdag t/m zaterdag open, je kunt hier al vanaf 12:00 terecht. Obst & Gemüse is tot 22:00 open. Er is plek voor meer dan 20 mensen. Je kan binnenlopen, maar reserveren wordt voor grote groepen op prijs gesteld.

Daarnaast is het restaurant van zondag t/m woensdag beschikbaar voor reserveringen, kookworkshops, (verjaardag) feesten, vriendenavonden, vergaderingen, thema-avonden, afscheidsbijeenkomsten en dergelijke gelegenheden.

Wil je deze te gekke hotspot zelf bezoeken?

OBST & GEMUSE
Adres: Kerkhoflaan 145
Website: https://www.obstundgemuse.nl/

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.