HOTSPOT: NOMO (Northern Moods)

HOTSPOT: NOMO (Northern Moods)

Comfort food op z’n best… dat is wat je tegenkomt bij Northern Moods (NOMO) in Rotterdam. Denk Soul Food met een twist! Aan het Noordplein pronkt deze prachtige zaak gerund door chef Jerrel Landvreugd. De blauwe muren zijn vrolijk, net als chef Jerrel, en combineren goed met de grote boekenkast, die overigens uitnodigt om de héle dag te blijven zitten. En als de gezellige huiskamer sfeer geen reden genoeg is om op je luie middag rond te hangen doe het dan vanwege de overheerlijke menukaart!

CONCEPT
Van je hobby je werk maken, Jerrel heeft deze term zowat uitgevonden! Na te hebben besloten het roer helemaal om te gooien is hij een koksopleiding gaan volgen en heeft hij gewerkt in zowel sterrenrestaurants als food trucks. Een gouden combinatie blijkt als je kijkt naar de insteek die NOMO hanteert. Gerechten met een Amerikaanse vibe en smaken uit de mediterrane keuken. Dit is dan ook waar Jerrel zijn hart ligt… hij serveert met plezier een greep uit zijn meest favoriete gerechten. En het leuke aan NOMO is dat je voor zowel die hoognodige guilty pleasure als de verstandige, maar nog steeds watertandend lekkere hap helemaal aan het juiste adres bent! Laat je verleiden, verwarmen en voel je thuis bij NOMO.

EEN STUKJE GESCHIEDENIS
Voordat Northern Moods werd wat het nu is, was het Place du Nord. Een pop-up restaurant die tijdelijk de deuren opensloeg. Toen Jerrel deze pop up tot een einde bracht heeft hij van Kookpunt (de winkel waar het pand aan vast zit) de kans gekregen om de ruimte over te nemen en NOMO te beginnen. Hij sluit een ijzersterke deal, die voor zowel Kookpunt als voor NOMO helemaal top is. Jerrel kookt elke dag lunch voor de werknemers en in ruil daarvoor kan hij zijn hart en ziel in zijn eigen restaurant steken.

Maar NOMO was niet meteen knus, aanlokkelijk en gezellig… er moest heel wat gebeuren! Handig als hij is heeft Jerrel alles in het restaurant zelf verbouwd. Met de verfkwast in hand, als vloerenlegger en zelfbenoemd elektricien heeft hij NOMO gemaakt tot een waar paradijs. Inspiratie voor de inrichting heeft hij gehaald uit het New York. Centraal staat een mix van stijlen die niet te hip zijn en niet teveel poespas met zich meebrengen, maar toch een fris en hedendaags ogen. Zo zijn er bruine café meubelen gecombineerd met zomerse kleuren en hangen er industriële lampen die schijnen op prachtige bloemen en planten.

Ook vindt Jerrel het belangrijk dat er ruimte is voor kunst. Hij biedt de muren van zijn restaurant aan kunstenaars aan als expositie ruimte. Eveneens is hij enorm fan van (40s & 50s) muziek en spoken word, waar hij dan ook een platform aan wilt leveren. NOMO is dus niet alleen een samenkomst van kunst op een bord, maar van kunst in vele andere waanzinnige vormen.

MENU
Ga los binnen de perken die jij voor jezelf hanteert, want bij NOMO kan het! Je kunt je te goed doen aan Pannenkoeken, Gehaktballen, Pulled Chicken, Kip met wafels en een heel scala aan borrelhapjes (Nacho’s… nom nom!). Maar ook aan 5 soorten desserts, waaronder New York Cheesecake en een glutenvrije Vanille Muffin. Als dat geen verwennerij is dan weet ik het ook niet meer.

In de stemming voor een iets gezondere lunch? Dat kan! NOMO serveert namelijk ook gerechten die iets vriendelijker zijn voor de lijn. Bijvoorbeeld Pompoen-Wortelsoep, Bulgur salade met avocado (altijd goed), Gerookte Makreel en Griekse Yoghurt met granola. Dus zelfs wanneer je met een groep vrienden met uiteenlopende smaken gaat tafelen zit je hier zeker weten op je plek.

Het leuke aan de menukaart is dat deze stiekem ook een beetje toegespitst is op de locatie. NOMO leeft in het Oude Noorden, een multiculturele wijk, die zowel qua mensen als qua smaken divers is. Jerrel vond het belangrijk om bij het samenstellen van de kaart te kijken naar de mensen die in de omgeving wonen. Zo is er dus écht voor ieder wat wils!

DRINKS
Fris of water, koffie of thee, verse sappen en smoothies of een verfrissend glas melk… het kan allemaal bij NOMO. Niet te moeilijk, perfect te combineren met de intense smaken van het eten. Precies goed!
Ook serveert NOMO een reeks heerlijke wijnen die bij hun buren Barrels to Bottles vandaan komen. Day drinking fanaat? Jerrel has got you covered!

OPENINGSTIJDEN
Northen Moods is 6 dagen per week geopend. Van dinsdag t/m zondag kun je hier genieten van de sfeer, de mensen en de met passie bereidde gerechten. Vroege vogel? Dan wordt je om 11:00 met open armen ontvangen. Slaap je liever uit? Dan heb je tot 17:00 de tijd om een bezoekje te brengen en je te laten verwennen door Jerrel zijn kookkunsten.

Leuk weetje alert! Jerrel hoopt voor het begin van zomer 2018 ook een avondkaart aan te kunnen bieden. Vooral als de zon langer aan de hemel blijft staan zal het een waar feest zijn om hier te kunnen dineren. Dus houdt de website en Instagram van NOMO goed in de gaten!

Wil je deze te gekke hotspot zelf bezoeken?

NOMO
Adres: Noordplein 57, Rotterdam
Website: http://nomorotterdam.nl/

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.