HOTSPOT: MAMS Coffee & More Arnhem

HOTSPOT: MAMS Coffee & More Arnhem

img_1996
img_2033
img_2022
img_2018
img_1989
img_2034
img_2039

Arnhem is de stad waar ik ben opgegroeid. De stad waar ik leerde lopen, praten en teveel praten. Waar ik op school zat en waar de leraren niet veilig waren voor mijn non-stop ‘praat maar raak kwebbelmondje dwars door de les’ praktijken. De stad waar ik al steppend of fietsend de stoeptegels telde en deze jaren daarvoor nog vol kleurde met stoepkrijt, maar ik deze stoeptegels jaren later bewandelde met mijn eerste zelf gekochte pumps, in Arnhem. Waar ik een grote zus werd en nog een keer en… nog een keer. Waar ik voor het eerst verliefd werd, voor het eerst liefdesverdriet had en voor het eerst zelf iemand de deur wees. De stad waar ik voor het eerst het nachtleven zag. Nog veel te jong en naïef was. Daar waar ik dacht dat ik volwassen was, jaren later dit opnieuw dacht en mezelf uitlachte om die gedachte van toen en waar ik nu weer lach omdat ik nu weet dat ik, met mijn inmiddels 25 jaar op de teller, nog steeds niet zo volwassen ben als dat ik soms zeg of denk dat ik ben. Arnhem is de stad waar ik mijn eerste baantje had, maar waar ik al mijn zuur verdiende centjes ook weer heel snel uit gaf.

De stad die ik achterliet voor een nieuwe, zodra ik dacht dat ik daar klaar voor was. Nieuwe straten, mensen, woorden. Dingen veranderen. Meestal. Behalve dat gevoel dat je hebt bij je hometown, de plek waar je geboren bent, waar je geleerd hebt en bewogen hebt, je hele jeugd lang. Dat gevoel, dat heb ik bij Arnhem. Precies een jaar geleden ben ik na 6 jaar rondstruinen, studeren, keten, werken en wonen in Utrecht, weer in Arnhem terecht gekomen. Een prachtig appartementje in het centrum van Arnhem mag ik de mijne noemen en hoewel ik de drukte van Utrecht en Amsterdam soms mis en ik tegen mijn moeder wel 56164259 keer per dag roep dat ik binnen nu en een jaar echt in Amsterdam woon, wat ook mijn streven is, genieten van deze prachtige stad doe ik volop.

Een paar van mijn favo hotspots delen is dus wel het minste dat ik kan doen en voila, MAMS is de eerste in dit rijtje. Punt 1 omdat mijn eigen “mams” de reden is dat ik deze stad zo waardeer, zij heeft mij immers ooit wegwijs gemaakt hier. En 2: Dit is gewoon een heul erg leuk, hip koffietentje met niet zomaar koffie. De koffiebonen die MAMS gebruikt zijn zorgvuldig geselecteerd, gekeurd en geroast. Ze hebben 6 verschillende soorten in hun assortiment, waar je ook gewoon een flinke zak van mee naar huis kan nemen.

img_1968
img_2030
img_2029

Ze serveren niet alleen heerlijke koffie, van hun eigen blends, maar ook fantastische thee, verse Jus, veggie & fruit smoothies, maar ook eigen wijnen en een heerlijke biertje kun je er ook gewoon krijgen. De kaart liegt er niet om: kiezen is echt je grootste zorg zodra je 1 voet binnen zet.

img_1986
img_1984
img_2008
img_2006

Wil je naast je awesome kopje koffie ook wat zoets erbij, joh, dan ben je bij MAMS helemaal op je plek want hun zelfgebakken taarten, muffins en cookies staat te shinen in de etalage. Mijn eigen mams at bijvoorbeeld deze WAUW choco muffin. En die was gooooed!

img_1976

Gaat er wel wat groters naar binnen, is het tijd om te lunchen of wip je s’avonds even langs? Dan is er een zeer breed aanbod aan broodjes, panini’s, gegrilde Bruschetta’s en verse salades. Ik at deze Bruschetta met gegrilde groentes en geitenkaas. Man, echt.. te lekker!

img_1972

Ben je in Arnhem en wil je er zelf langs om al hun lekkers te proberen? MAMS is heel makkelijk te bereiken, zit in de binnenstad en zelfs tegenover het centraal station. Een coffee2GO is dan ook een goede optie!

Laat me weten als je er heen gaat of er geweest bent en mocht je tips nodig hebben voor een dagje Arnhem, I’m your girl!

MAMS COFFEE & MORE
Adres: Willemsplein 45, Arnhem
Website: http://www.mamscoffee.com

<3

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.