HOTSPOT: Leaf Vegetarian Rotterdam

HOTSPOT: Leaf Vegetarian Rotterdam

Mensen komen van over de hele wereld naar dit fijne plekje in Rotterdam Oost, speciaal voor de Aziatische en vegetarische gerechten. Een combinatie die in de mate waarin Leaf Vegetarian hem aanbiedt zeer zeldzaam is.
In de avonden is dit restaurant goed gevuld en galmt de gezelligheid langs de groene planten verspreid door de natuurlijk ogende ruimte. Op 19 december 2018 is er echter iets bijzonders gebeurd. Na zo’n 3 jaar een heerlijk avondmenu te hebben geserveerd is Leaf eindelijk open voor de lunch!

CONCEPT
Noodles by Leaf.
Elke week van woensdag t/m maandag kun je tussen 12:00 en 16:00 terecht voor heerlijke noodle bowls en kleine hapjes. De kaart haalt inspiratie uit de Singaporese en Maleisische keuken. Denk bijvoorbeeld aan geheel vegetarische Laksa. Een welbekende curry smaak, maar dan eindelijk voor iedereen geschikt!MENU
Om te beginnen serveert Leaf Vegetarian kleine hapjes als Dumplings, Edamame, Crispy Sesame Toast, Sesameballs en Taro Buns. Zelf was ik nog niet bekend met de groente Taro en daarom dan ook erg benieuwd naar de smaak. De Taro Buns zijn deegballetjes met daarin een groentepasta, die erg zacht op de tong landen. Zeker een aanrader!Maar de main dishes zijn natuurlijk waar het om gaat: de noodle bowls!
Op aanraden van de chef heb ik de Mee Siam besteld. Een zoet-zure én pittige bowl met tofu, vegan garnalen en een vegan ‘vleesrol’ gemaakt van wortel en champignon. Geserveerd met vers gesneden pepers, waar je bij mij sowieso al punten mee scoort.
Daarnaast kan er gekozen worden uit de Siganture Leaf Noodles, de Wonton Noodle Soup en de Laksa (Curry Noodle Soup).

Ben je binnenkort toevallig in de buurt van Rotterdam? Loop dan eens onder de kubuswoningen door naar Oostplein en breng een bezoek aan Leaf Vegetarian. Dat is écht die extra 10 minuten wandelen waard!

Wil je deze te gekke hotspot zelf bezoeken?

LEAF VEGETARIAN
Adres: Oostmolenwerf 19
Website: https://www.leafvegetarian-rotterdam.nl/

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.