HOTSPOT: Joy! Espresso and more

HOTSPOT: Joy! Espresso and more

Liefde voor koffie… er zullen veel mensen zijn die dit begrijpen. Maar niet iedereen wordt geboren met een hunkering naar de boon. Zo ook de eigenaresse van Joy! Espresso and more. Zij kwam er door een barista cursus achter hoe dol zij is op alles wat met koffie te maken heeft. Deze passie groeide steeds groter en uit zich nu in de vorm van een hele fijne koffie- en lunchroom in Rotterdam, waar zij elke dag met plezier koffie zet, koffie voorproeft en koffie serveert.

LOKAAL
Alle producten gebruikt voor de heerlijke drankjes en hapjes op de menukaart van Joy! komen uit Rotterdam en omstreken. Zo lokaal mogelijk, dat is het motto van Joy! Espresso and more. Hoe fijn is dat?!


MENU
Hier drink je koffie zoals je dat vroeger deed. Uiteraard niet door een koffiefilter, maar gewoon lekker betaalbaar! Je hebt al een bakkie pleur voor maar €2,60 en een espresso voor maar €2,30(!). Dat komt niet vaak meer voor.

Naast koffie heeft Joy! ook een zeer uitgebreid thee assortiment. Verse kruidenthee verborgen in mooie gouden blikjes, geserveerd in schattige potjes waar je makkelijk een kop of 5 van kan schenken voor maar €3,75. Dat klinkt als muziek in de oren als je het mij vraagt.

Ben je meer in de stemming voor een frisje? Ga dan voor een vers geperst sapje of vers gemaakte smoothie. Of kies voor de verantwoorde drankjes van ChariTea of Lemonaid. Ook nog eens heel leuk om een insta-waardige foto mee te maken vanwege de vrolijke kleurtjes.

SMULLEN
Bij Joy! drink je niet alleen lekker, maar eet je ook smakelijk. Denk aan homemade gerechten zoals een boerenyoghurt ontbijt rijkelijk gevuld met vers fruit en granola. Of croissants met smeersels, altijd goed!

De lunchkaart bestaat uit brood van Jordy’s met gezonde toppings. Kipfilet met pesto (and more), hummus met spinazie (and more), huisgemaakte tonijnsalade (and more)… en ga zo maar door! Ook heel fijn, lekker simpel en recht voor z’n raap: een tosti.
Som is er helemaal geen noodzaak voor moeilijk eten, nee, soms wil je écht genieten, alle smaken proeven en met een glimlach de rest van de dag trotseren.

ZOETEKAUW
Huisgemaakt bananenbrood, huisgemaakte appeltaart (die op dit exacte moment gebakken wordt… geloof me, het ruikt hier verrukkelijk!), brownie, worteltaart en zelfs de suikervrije en vegan bites van SUE, het is allemaal te verkrijgen bij Joy!.

Dus of je nou simpelweg een kopje koffie wilt drinken, voor een lunch met een drankje gaat, of heel erg trek hebt in een zoete hap met een bak thee, hier kan het allemaal!

INTERIEUR
Rustgevend is het juiste trefwoord wanneer je het interieur van Joy! omschrijft. Waarom? Vanwege de fijne grijs-, wit- en zwarttinten, in combinatie met bloemen en planten en het natuurlijk licht wat van beide kanten op kunstzinnige wijze naar binnen valt. De natuurlijke houttinten geven warmte aan de ruimte en het zithoekje heeft bijzonder veel flair. De turquoise fluwelen stoelen zijn jaloersmakend mooi.

Combineer dit met jazzy motown tunes en je hebt de perfecte setting voor een dagje achter je laptop zitten op locatie. Genoeg reden dus om de voordeur uit te stappen en buiten de deur te werken!

Wil je deze te gekke hotspot zelf bezoeken?

JOY! ESPRESSO AND MORE
Adres: Groenendaal 493
Website: https://www.instagram.com/joy_rotterdam/

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.