HOTSPOT: Hotel Nimma, Nijmegen

HOTSPOT: Hotel Nimma, Nijmegen

Nijmegen telt al vele hipster-feeling kinda places. Maar Hotel Nimma overtreft EN je kunt er niet alleen mega lekker eten, ook kun je er gewoon lekker blijven slapen EN met het beroemde huiskonijn komen knuffelen. Wat jij wil joh!

CONCEPT
Waar ooit zo’n beetje het saaiste kantoorpand huisvestte, werd dit daarna uitgewoond door krakers en illegali party’s, maar bevindt zich daar nu DE hippe levendige urban jungle Hotspot van Nijmegen. Hotel Nimma opent zijn deuren voor een verscheidenheid aan publiek. Want je kunt er niet alleen slapen; het eten is er fantastisch, het interieur bevat zoveel toffe elementen dat je niet uitgekeken raakt, voor een borrel is het de ultieme plek door de ongelofelijk lekkere -ik plof hier neer en sta de komende paar uur niet meer op- hangplekjes, daarbij straalt het personeel je tegemoet en is het dus sowieso de beleving waar je naar op zoek bent op een party’ish zaterdagavond of juist een ultieme chill zondagmiddag.

Hotel Nimma telt 27 kamers, waar je terecht kunt voor een cosy weekendje weg met je lovah lovah of een grotere kamer voor bijvoorbeeld een groep vrienden die in de omgeving een festivalletje komen rocken. De prijzen zijn absoluut niet sky-high te noemen waardoor je toch nog even net wat lekkerder in dat toch al fijne bedje ligt.

 

INTERIEUR
Al voordat je de draaideur door loopt zie je dat het interieur is waarom Hotel Nimma nu al zo populair is. Je wordt in iedere hoek verrast met groene planten, industriële details en stoere houten “vintage-style” meubels. Een deel -waaronder de doorkijkkeuken- is zelfs gebouwd van oude zee-containers. Want: waarom niet?! Ik was op slag verliefd. Echt, ik zou hier wel willen wonen! Maar oké, er een dagje slapen en eten is ook dikke vette prima!

Terwijl we op onze kamersleutel wachten genieten we van een lekkere cappuccino en ben ik me vooral aan het vergapen aan alles wat ik zie. Zelfs de receptie balie is totale awesomeheid. Met iets dat het meest weg heeft van een met lichtshow effecten gevulde wand, wordt actuele informatie vertoond. Het weer, de tijd, het 06-nummer van alle knappe werknemers on duty.. -die laatste heb ik misschien verzonnen-

Eenmaal in onze kamer stelt Hotel Nimma ons wederom interieur-wise niet teleur. Dezelfde details komen terug, alles is super clean, het uitzicht is waanzinnig -of eigenlijk is waalzinnig meer gepast door dat wat je door je slaapkamerraam ziet ;)- en JA de bedden zijn geweldig. Slapen op wolkjes.

Het restaurant is misschien nog wel het pronkstuk van deze hipster-heaven. Stoer, maar warm en gezellig tegelijk. Het eten smaakt daar natuurlijk net een stukje lekkerder door!

 

FOOD
Dat eten werd ons uiteraard voorgeschoteld in dit fijne restaurant -welke ook toegankelijk is voor niet-hotelgasten-. Ga er lekker ontbijten, lunchen, dineren of borrelen met geweldige snacks on the side terwijl je helemaal wegdroomt in een heerlijke stoel tussen al het groen. Of pak er een gezelschapsspelletje bij, want daar staan er stapels en stapels van.

We werden positief verrast door de kwaliteit van de gerechten die wij op onze bordjes zagen verschijnen. Het personeel dat zich staat uit te sloven in de van zee-containers gefabriceerde keuken scoort heule dikke punten met alles wat daar uit pannen en ovens getoverd wordt. Heerlijk is het!

Foto’s willen jullie natuurlijk. Komt ieee!

 

OMGEVING
Ben je toch in de buurt van Nijmegen en wil je gaan slapen in Hotel Nimma, dump je koffer en GO OUTSIDE! Je wandelt zo de mooie groene omgeving aan de Waal in. In de buurt kun je stoppen voor koffie of wat te eten bij de hippe tentjes in de omgeving; Meesterproef, Stoom, First thing first. S’avonds ga je je weer even lekker opfrissen en gaat natuurlijk voor een kleine prijs dineren in Hotel Nimma’s restaurant, om erna weer naar buiten te gaan om een toffe party mee te pakken in Waalhalla of een festivalletje in de buurt. Ook loop je in 20 minuten naar het centrum. Genoeg redenen om een keer langs te gaan!

 

Wil je deze te gekke hotspot zelf bezoeken?

Hotel Nimma
Adres:Weurtseweg 478, Nijmegen
Website: http://www.hotelnimma.nl/home/

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.