HOTSPOT: Happy Earth

HOTSPOT: Happy Earth

Eat plants not friends. Het is nog nooit eerder zó verleidelijk geweest om plant-based te eten. Of je nu vegan, vega of gewoonweg een health-freak bent, bij Happy Earth aan de Zwaanshals te Rotterdam zit je he-le-maal goed! Het eten is er namelijk niet alleen super lekker, maar ook nog eens super mooi. Kleurrijk en vol leven en zichtbaar bereid met ongelooflijk veel liefde voor het behouden van een ‘happy earth’.

CONCEPT
Happy Earth steunt lokale boeren, duurzame landbouw en milieuvriendelijke producten. Alle gerechten worden geheel vanaf de basis zelf klaargemaakt. Geen gekke potjes met onbekende woorden op de labels dus, maar alleen vers en puur eten op je bord.
Ook maakt Happy Earth geen gebruik van geraffineerde suikers, soja, GGO’s of toegevoegde olie. Het menu en de producten in hun winkel zijn allergie vriendelijk en geschikt voor mensen met een gluten of lactose intolerantie. Het is geen overstatement om te zeggen dat iedereen bij Happy Earth terecht kan voor een overheerlijke, instagram-waardige maaltijd of zoet tussendoortje.

ECOLOGISCH BEWUST
Happy Earth maakt gebruikt van duurzame energie. Daarnaast zijn hun take-out verpakkingen eco vriendelijk en biologisch afbreekbaar. Maar wees vooral niet beschaamd om je verzameling aan tupperware mee te nemen, dat wordt juist gewaardeerd. In de keuken van Happy Earth wordt er zo min mogelijk voeding verspilt, dus krijg je een maaltijd niet op? Dan pakken ze het graag voor je in!

PRODUCTEN
Organische producten worden bij Happy Earth zoveel als mogelijk gebruikt. Zij staan namelijk achter de manier waarop de productie hiervan bijdraagt aan gezondere grond om op te verbouwen en schonere lucht, maar tevens ook aan de respectvolle manier van het omgaan met waterbronnen. Organisch eten is namelijk schoner, gezonden en voedzamer.

Bij Happy Earth kan je ook terecht voor RAW producten. Zowel op de menukaart als in het winkeltje in het restaurant worden RAW gerechten en items aangeboden. RAW voeding is voeding in zijn meest natuurlijke staat. Deze vorm van voeding zit vol met voedzame stoffen en levende enzymen.

MENU
Van woensdag t/m donderdag ben je vanaf 11 uur welkom om van het ontbijt te genieten, die overigens de gehele dag geserveerd wordt. Van vrijdag t/m zondag kun je al om half 10 aanschuiven.
Ga voor een Rawnola met huisgemaakte slowly hydrated RAW granola en vers fruit, of voor de Epic Acai Bowl, de Mango Chia Pudding, Blueberry Oatmeal of voor de Mango Madness. En de kleintjes onder ons kunnen genieten van de Happy Kids, beervormige rijstwafels met pindakaas en vers fruit.

 

De sandwiches en salades zijn ook zeker aanraders. Denk bijvoorbeeld aan een witte bonen hummus op zuurdesem brood van Jordy’s Bakery. Heb je liever de Save the Tuna Spread? Almond Butter Banana? Mashed Avocado? Het kan allemaal! En als je geen trek hebt in brood dan staan de Eat the Rainbow en Nicoise salades voor je klaar. Bij deze maaltjes zijn heerlijke side dishes als Kimchi of Cashew-Chipotle saus te bestellen.

 

Mijn favoriete gerechten zijn toch stiekem ook wel de echte showstoppers! De bowls en meals doen het niet alleen goed in de maag, maar ook op de foto.
De Peanut Soup, Buddha Bowl, Tostadas Sweet Potato & Beans en de Raw Taco’s zijn om de vingers bij af te likken en zeker het bestellen waard… maar de prijs voor meest speciale gerecht gaat naar de Unicorn Noodle Bowl. Laat ik daar tijdens het schrijven van dit artikel nou ook nog eens van genoten hebben. Mijn dag kon niet meer stuk, dat begrijp je natuurlijk wel.

Happy Earth serveert ook zoetigheden. Maar hé, naast mega lekker natuurlijk nog steeds mega gezond! Naast de vegan bites van Sharp Sharp kun je ook huisgemaakte taartjes bestellen. Of ben je zoals ik een enorme banaan en pindakaas fan? Ga dan voor de Nanawhip, de huisgemaakte pindakaas-banaan soft serve met pinda’s, cacao nibs, plakjes banaan en gezouten karamel-dadel saus. Daar zeg je toch geen nee tegen?!

DRINKS, SMOOTHIES & SHAKES
Koffie? Check! Thee? Check! Verfrissende drankjes als Homemade Raw Lemonade en kokoswater? Check! Allemaal heel erg lekker. Vooral bij zo’n fijn ontbijtje of gezonde lunch.

Heb je nou grote trek, of juist alleen trek in een vloeibaar tussendoortje… ga dan voor een fruit en groenten smoothie. Of een latte smoothie. Of een mylkshake. Ja! Ga voor één van de twee weldadige Mylkshakes!
De Snicker Power bestaat uit een combinatie van banaan, naturel pindakaas, cacao poeder en havermelk. De Fluffy Rose (aanrader!) bestaat uit de verfrissende smaken van aardbeien, banaan, rozenwater en rijstemelk. Ik werd aangenaam verrast door deze zoete, zomerse, romantische shake… ik was spontaan verliefd!

Happy Earth… niet alleen een baken voor Whole Foods, Healthy People en een Happy Earth, maar ook nog eens een oase aan rust in het gezelligste straatje van Rotterdam Noord. Mét mini supermarkt en vriendelijk, gepassioneerd personeel. Een bezoek (of twee) aan deze fijne hotspot staat dus gelijk aan een gezonder lichaam en een gezonder brein. En wie wil dat nou niet?

Wil je deze te gekke hotspot zelf bezoeken?

HAPPY EARTH
Adres: Zwaanshals 299
Website: http://happyearthkitchen.com/

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.