HOTSPOT: Bertmans (Rotterdam Centrum)

HOTSPOT: Bertmans (Rotterdam Centrum)

Bertmans, welke food-loving Rotterdammer kent dit prachtige zaakje nou niet? De vestiging in Rotterdam Noord is al jaren een begrip als het aankomt op dé plek om lekker, verantwoord en indien gewenst vega(n) te eten. Maar sinds kort is ook Rotterdam Centrum gezegend met een onwijs mooi restaurant. Naast de smaakvolle gerechten is eigenlijk alleen al het stijlvolle interieur reden genoeg om in het nieuwe Bertmans te gaan tafelen.

CONCEPT
Bij Bertmans draait het om diversiteit. Er wordt veel waarde gehecht aan voor iedereen goed kunnen koken. Denk aan veel opties voor verschillende type mensen met verschillende voorkeuren. Mensen die vega(n) zijn, minder vlees en vis willen eten, mensen met een bepaalde voedselallergie of zelfgekozen eetpatroon kunnen bij Bertmans hun hart ophalen. Er is voor iedereen meer dan genoeg keus!


PRODUCTEN & GERECHTEN
Het uitgangspunt bij Bertmans is om altijd verrassende, voedzame gerechten klaar te maken. Deze gerechten worden bereidt door gebruik van pure, seizoensgebonden ingrediënten. Inspiratie wordt getrokken uit diverse wereldse smaken en kooktechnieken. Dit maakt meerdere bezoeken aan Bertmans dan ook zo fijn, want je kan telkens weer voor iets totaal anders gaan. De menukaart leent zich er absoluut niet voor om ‘saai’ genoemd te worden, in tegendeel… het is een waar feestje om bij Bertmans te ontbijten, lunchen of dineren!

Een passie voor de gezonde keuken staat dan ook centraal bij Bertmans. Alle hoogwaardige en dagverse producten worden met veel liefde geselecteerd en bereidt. Ook wordt er rekening gehouden met de omgeving van mens en dier, op kleine en grote schaal.

MENU
Bertmans biedt ontbijt, lunch, diner en een breed assortiment aan dranken aan. Je kan maandag t/m zaterdag al vanaf 08:00 genieten van al het lekkers wat ze te bieden hebben. Op zondag opent het restaurant slechts een uurtje later, dus een échte slow-start maken ze eigenlijk niet. Wat Bertmans wel doet, is hongerige Rotterdammers (en smulpapen van dichtbij en ver weg) voorzien van een gezond ontbijt, 7 dagen per week!

Het Ontbijtmenu bestaat uit een zoet gedeelte en een hartig gedeelte. Gerechten als Kokos-Chia Yoghurt en Pannenkoekjes staan met hun zoete smaken tegenover hartige gerechten als Geroosterde Groenten & Avocado en de Breakfast Platter met o.a. Hummus en Oesterzwammen. Daarbij kunnen er sides als een Gepocheerd Ei en Spelt Toast besteld worden. Ook serveert Bertmans Cold Pressed Juices, Smoothies en Elixer Shots, naast koffie en thee.

Het Brunch- & Lunchmenu wordt tot 17:00 geserveerd en biedt opties als Wentelteefjes, Portobello, een Japanse, Falafel of Veggie Bowl, maar ook een overheerlijke Bloemkoolburger. Uiteraard is ook tijdens de lunch alles te bestellen met lekkere side dishes erbij. Voor de lichte trek kan er besteld worden van de Snacks kaart, en voor de zoete trek kan er besteld worden van de Desserts kaart. Denk Olijven, Noten of Pickles, of juist Malabi (Kokosroom Panna Cotta), Key Lime Pie of Amandeltaart.
Ook heeft Bertmans naast de Desserts kaart een aparte Patisserie kaart, waar o.a. een wisselend assortiment van toegevoegd suikervrije Bites op staat, maar ook koekjes, banananenbrood en diverse soorten taart.

Vanaf 17:00 is iedereen welkom voor het diner. Mocht je nog niet overtuigd zijn door de ontbijt en lunch opties, dan doet de Diner kaart dit gegarandeerd. Soepen, salades en burgers, kleine gerechten, grote gerechten en bijgerechten genoeg namelijk! De Boerderijkip burger, Viskoekjes, Groenten Tempura, Makreel, Bloemkool Steak en Thaise Curry zijn slechts een aantal voorbeelden van wat Bertmans te bieden heeft. En vergeet vooral de welbekende Polenta Friet met pittige mayo niet… man man man, wat zijn die frieten lekker!
En ook tijdens of na het diner kunnen er snacks, desserts en patisserie besteld worden.

DRANKEN
Bertmans schenkt een breed assortiment aan dranken. Van Cold Pressed Juices, Smoothies en Elixer Shots, tot Frisdrank (denk: Lemonades) en in huis gefilterd water, maar ook Kombucha, Koffie en Thee. Voor een iets sterkere kick kan er Cava, Witte Wijn & Sake besteld worden. Rosé, Rode Wijn, Dessert Wijn, Bier en Mixed Drinks ontbreken ook zeker niet op de kaart. Voor elk wat wils is dus geen leugen… Bertmans maakt die belofte meer dan waar!

Voor wie al fan was maar nog niet op de Karel Doormanstraat 292 is geweest, of voor de groentjes onder ons die Bertmans nog geheel moeten ontdekken: Gun jezelf die heerlijke smaken gegeten in een prachtige setting! Wacht niet langer en sleep je (un)healthy (non)vega(n) billen naar dit pareltje midden in het centrum van Rotterdam. Je gaat er sowieso weg met een volle buik en een gigantische lach… wat wil je nog meer?

Kopfoto en slot foto’s (drank & eten) door Sophia van den Hoek.

Wil je deze te gekke hotspot zelf bezoeken?

BERTMANS
Adres: Karel Doormanstraat 292
Website: https://bertmans.nl/rotterdam-centrum/

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.