HOTSPOT: Alan&Pim’s Rotterdam

HOTSPOT: Alan&Pim’s Rotterdam


Vind jij nou ook dat lekkere kippetjes meer in de spotlight mogen staan, dan deel ik deze mening! Alan en Pim trouwens ook. Kip=Hip. Jawel. En deze hele tent ademt dit. Hip, stoer, huiselijk, gezellig en laagdrempelig. Voor ieder wat wils, maar dat alles in een krokant kruidig kipjasje!

CONCEPT
De heren, Alan en Pim, begonnen in de zomer van 2015 met het waarmaken van een heuse jongetjesdroom; een eigen horecazaak met een duidelijk en bewust concept. De beste, meest malse kip van Nederland, niet te veel poespas om het laagdrempelig te houden, maar altijd geserveerd met de lekkerste, meest verse, kwalitatieve en eerlijke producten. En dat is gelukt! Huisgemaakte sides en sausjes leuken je halve of hele kippetje op, en als een waar feestje staat je tafeltje vol met prachtig geserveerde bordjes.

TANTE DOOR
Blije kippen maken blije mensen en zowel Tante Door als Alan&Pim’s zijn zich hier heel erg van bewust. De kippetjes hebben geleefd in ruime stallen en de daglichtdoorlatende platen in deze stallen zorgen voor happy chicks, want 24/7 onder TL-buizen leven is nog nooit iemand gelukkiger van geworden.
De kippetjes krijgen bovendien geen antibiotica en groeibevorderaars toegediend en beschikken de hele dag over vers water en rondgestrooid graan om lekker te scharrelen. De Tante Door kippetjes zijn daarnaast zo zen als Bob Marley want doordat ze met de hand gevangen worden, rustig vervoerd worden en verdoofd geslacht worden is er minimale stress aanwezig en dat bevordert de smaak! Deze scharreltjes hebben het dus beter voor elkaar dan de scharreltjes die wij op hebben opgepikt uit de kroeg 😉

MENU
Op het menu staat niet alleen het pareltje van dit kiplekkere kip-paleis; kip van het spit. Verkrijgbaar in te heerlijke variaties: Gekruid, Provençaals, Bitter Sweet BBQ en Thais.
Ook is er een chick burgertje te krijgen en lekkere volwaardige maaltijdsalades. Naast je kippetje kies je natuurlijk een aantal vers bereide sides met seizoensgebonden producten en homemade sausjes mogen ook niet ontbreken. Voorafjes zijn hier ook niet te missen, welke tevens verkrijgbaar zijn als borrelhapje. Wij bestelden dan ook een kipcombo zodat we van alles wat konden proberen. Geen grappen; stuk voor stuk mindblowing. Simpel met een twist. Kippeling, kipbitterballen en yakitori.
Yum! Give me more, P-l-e-a-s-e!

Desserts doen de beste mannen ook aan, uiteraard, homemade. Maar na zo’n voorafje en halve kip is een gaatje vinden een kunst. Ons lukte het niet. Maar ik daag je uit! Ze zien er watertandend goed uit namelijk.

IMG_5757
IMG_5736
IMG_5761-1
IMG_5751
IMG_5772

DRINKS
Aan alles is gedacht. Dus wil jij geen doodnormaal biertje naast je zeker niet zomaar een normaal stukkie kip, vraag dan naar het assortiment speciaalbiertjes. Gin Tonics zijn net zo goed happening en zelfs een frisje hoeft niet saai te zijn. Wij proefden 2 hele speciale frisjes welke zij in hun assortiment hebben in samenwerking met DORSTLUST. Rabarber en dadel granaatappel. Hoe lekker verfrissend dat zelfs hier aandacht aan wordt besteed.

IMG_5725
IMG_5787
IMG_5752

AFHALEN EN BEZORGEN
Hoewel je iets mist als je de fantastische sfeer niet komt proeven in het restaurant in Rotterdam of Scheveningen is afhalen en bezorgen ook gewoon mogelijk. Bestellen doe je via Thuisbezorgd of Foodora en om een lekker kippetje af te halen in Rotterdam vul je een bestelformulier in op de website van Alan&Pim’s.

Wil je deze te gekke hotspot zelf bezoeken?

Alan&Pim’s
Adres: Posthoornstraat 524, Rotterdam
Website: http://www.alanenpims.nl/

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.