Food diary #1

Food diary #1

Op Instagram ben ik flink aan het foodpic-smashen gegaan. Heel erg leuk om mijn volgers mee te nemen in alles wat ik doe en eet. Voor jullie een stukje herkenning en inspiratie en ik kan mijn ei kwijt. WIN-WIN!

Schrijven verbindt mijn creativiteit aan zowel persoonlijke als mijn zakelijke ambities en creëert daarnaast een platform en de kans mijn eindeloze interesses te delen.
Mijn blogs over gezonde voeding en heerlijke vernieuwende recepten bestaan dan ook niet alleen uit een opsomming van ingrediënten, maar beslaan ook een stukje van mijn leven. Ik stel mezelf graag open en ben graag transparant tegenover mijn lezers. Hoeveel leuker dan een eetdagboek kan het dan nog worden?

Mijn voedingskeuze is onlosmakelijk verbonden met hoe ik mij voel. Als ik lekker in mijn vel zit, dan gaat mijn voeding ook goed. Gaat het iets minder met me door stress bijvoorbeeld dan is daar toch die craving naar suiker.
Deze week had ik een hele goede week en zelfs on the go heb ik me weten te gedragen binnen mijn voedingskeuze. Dat is dan ook terug te zien op de foto’s. Het is ontzettend leuk om bij te houden wat ik nou precies eet op een dag en nog leuker om mijn passie nog meer te benadrukken. Door mijn maaltijden steeds te fotograferen zoom je namelijk toch nog meer in op je voeding en creëer je echt een momentje, in plaats van dat je het even snel tussendoor naar binnen propt.

Neem vooral even lekker een kijkje in mijn leventje..

4/4

OCHTEND
De ‘delicate crisp rosemary and sea salt’ crackers van wasa blijven mijn favo’tje!
ontbijt 4 apr

MIDDAG
Eitjes zijn heel geliefd bij mij. Een omelet geeft je altijd net even de mogelijkheid er een lekkere twist aan te geven. Lekker flink wat kruiden erdoor! Een pannenkoekenpan werkt perfect voor deze dingen!

lunch 4 apr

AVOND
Ik maakte een improv maaltje aangezien mijn kasten uitpuilen van de potjes en zakjes met voedsel door mijn hamstergedrag. Dit is een heel erg goed gelukte bulgursalade met spinazie, linzen, feta, lente ui, verse tijm en peterselie, boekweitcrisps on top en een simpele citroen vinaigrette. Daarnaast nog even wat broccoli uit de airfryer. Mijn nieuwe verslaving, crispy broccoli! NOM!

diner 4 apr

SNACK
De nak’d repen, OMG! Zo lekker!

snack 4 apr

5/4

OCHTEND
Ik eet al een tijdje vrij onbewust (toegevoegde) suikervrij. Dit yoghurtje was dus naar mijn smaak, met dit keer wel toegevoegde suikers, net iets te zoet. Lekker, but a tikkie too sweet.

ontbijt 5 april

MIDDAG
Wie zegt dat je havermout niet kunt eten als lunch? Ik doe er standaard wat kaneel door en doe er wat nootjes overheen.

lunch 5 apr

AVOND
Ik had nog een courgette liggen die op moest dus het idee voor courgetti was al snel geboren. Samen met homemade spinazie-pesto yoghurtsaus, zongedroogde tomaatjes, wasabi-rucola en parmezaanse kaas, was dit een topmaaltje! Recept hiervoor is ook te vinden op FoodbyFran.nl.

diner 5 apr

6/4

ENERGYSHOT
Als ik geen tijd heb om thuis te ontbijten en ik neem deze mee of heb daar op mijn werk pas tijd voor, neem ik thuis altijd wel even een energyboost. Hiervoor neem ik een shotjuice van 1-2 centimeter ginger en een halve appel. Geeft voor even super veel energie.

energyshot

OCHTEND
Woensdag ontbeet ik in de trein omdat ik Tv-opnames had in Hilversum. Dit heerlijke zomerse yoghurtje houden we er standaard in, want wat is die lekker fris zeg!

ontbijt 6 apr

SNACK
Op de set eet ik een TREK proteïne reep. Deze is echt heerlijk!

snack 6 apr

7/4 OCHTEND
Ik maakte dit lekkere havermout ontbijt appeltaartje uit het boek Havermoutje. Heel erg lekker!

ontbijt 7 apr

MIDDAG
Het taartje van vanochtend had mijn buikje zo gevuld dat ik met iets lichters heb geluncht. Een superlekker vers sapje uit mijn juicer met biet, appel, komkommer, citroen, frambozen en gember. Heeel erg genieten!

lunch 7 apr

AVOND
Gevulde portobellos! Jaaa! Paddenstoelen en geitenkaas, altijd goed!

diner 7 apr

SNACK
Ik snack nog even een suuuuper lekkere CLIF reep. Vooral deze smaak met witte chocolade, WAUW!

snack 7 apr

8/4

OCHTEND
Ik haalde deze ochtend mijn favo crackertjes weer tevoorschijn en belegde ze met een perfect gekookt eitje, oude kaas met homemade pesto en mijn nieuwe favoriet: hüttenkäse. Daarnaast een heerlijke cappuccino uit mijn geliefde Nespresso apparaat. Heel erg goed de dag beginnen dit! ☺

ontbijt 8 ap

MIDDAG
Ik kreeg het op wonderbaarlijke wijze voor elkaar om een verse kokosnoot perfect te openen. De noot kwam in zijn geheel uit de schil. Winning in life! Ik deed deze in stukjes door mijn yoghurt en giet hier wat zelfgemaakte mangosaus over.

IMG_6868

Ook maakte ik nog een snel soepje van paprika en tomaat met heel veel lekkere kruiden!

lunch 8 apr

AVOND
Ik had haast en moest dus even een super fast maaltje serveren voor mezelf. Zilvervliesrijst met boontjes, nootjes en zelfgemaakte pittige pindasaus. Eigenlijk toch wel heel erg lekker.

diner 8 apr

SNACK
De proteine koekjes van Body&Fit zijn ongelofelijk goed! Ik proef er van elke smaak eentje. Ik kan niet zo goed kiezen.. Haha

snack 8 apr

9/4 OCHTEND
Mijn broertje logeert bij mij dit weekend en we hebben dus heerlijk tosti’s lopen bouwen als brunch. Want ik heb ook eindelijk lekker uit kunnen slapen.

ontbijt 9 ap

AVOND
On saturdays we eat: PIZZAAAAA! Maar dan wel met de low carb, high protein bodem van body&fit. Heerlijk! Fresh tomatensausje en wat veggies bovenop de cheesy bodem en you’re done!

diner 9 apr

Vond je het nou leuk om mijn eetdagboek te lezen? Op instagram kun je dagelijks dit soort posts van mij vinden en wie weet doe je er nog een beetje inspiratie op. Je kunt me volgen op www.instagram.com/foodbyfran.nl/

LIEFDE! <3

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.