Festival TREK (Rotterdam)

Festival TREK (Rotterdam)

Food festivals, ze schieten nu al een paar jaar met groots enthousiasme uit de grond. Je kent het principe wel… foodtrucks en kraampjes, een wijn- en cocktailbar, muziek, theater, spelletjes, allemaal bij elkaar op een groot veld gedurende een aantal dagen. En het is geen geheim dat menig mens er onwijs fan van is. Zo ook ikzelf! En als er één festival is die het écht goed doet, dan is dat TREK!Tijdens het Hemelvaart weekend werd het startschot van de 5e editie van TREK gegeven. Hiermee begon ook een lente en zomer gevuld met ongelooflijk veel lekkers om de vingers bij af te likken. Stadspark het Vroesenpark in Rotterdam werd 4 dagen lang omgetoverd tot een waar food & drinks paradijs.


Zelf mocht ik aanwezig zijn bij de pers kick-off, waar de burgemeester ons warm heeft onthaald, met een praatje, een drankje en een hapje.


Daarna heb ik nog een portie Japanse poffertjes naar binnen gewerkt. Deze herkende ik van vorig jaar en MOEST ik nogmaals verslinden!


TREK bleek ook dit jaar weer zodanig leuk dat ik het niet bij één dag kon laten. Op zondag ben ik terug gegaan om te genieten van gerechten die mijn aandacht riepen, maar die ik nog niet had mogen proberen.
Ook heb ik heerlijk genoten van cocktails, het warme vuur en goed gezelschap.


Entertainment wordt overigens ruimschoots verzorgd, want je kan er oudhollandse spelletjes spelen als 4-op-een-rij, Garden Jenga en tafelvoetbal. Maar ook Touwtrekken en andere heerlijk kneuterige bezigheden komen aan bod.


En voor de echte scrapbookers onder ons staat er een polaroid camera klaar. Dus leg vast die gezellige dag!

Vanaf deze week reist het Bourgondische Festival TREK verder naar Utrecht, Maastricht, Nijmegen, Enschede, Eindhoven, ‘s-Hertogenbosch, Amsterdam en tot slot Den Haag, waar het food festival seizoen wordt afgesloten op zondag 9 september. Genoeg kans dus om zelf een bezoekje te brengen. En geloof me, dit wil je niet missen!Festival TREK: https://www.festival-trek.nl/

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.