Festival TREK (Rotterdam)

Festival TREK (Rotterdam)

Drie keer scheepsrecht, dat gold afgelopen weekend zeker. Niet alleen omdat dit het derde jaar was waarin ik naar TREK ben geweest, maar ook omdat ik drie dagen achter elkaar heb genoten van alles wat het bourgondische dorp van de ‘BurgeRmeester van TREK’ te bieden heeft. En het goede nieuws? TREK reist door heel Nederland dus je bent tot september welkom om te proeven en vertoeven!

Van 9 t/m 12 mei stond Festival TREK in het Vroesenpark in Rotterdam om hun seizoen van 2019 af te trappen. Bijna 30.000 bezoekers werden ontvangen tussen het zonovergoten groen. Dit was alweer de zesde editie!

Vier dagen lang werd het Vroesenpark omgetoverd tot het inmiddels vertrouwde dorp waar jong en oud konden proeven van het lekkers geserveerd vanuit foodtrucks. Denk hierbij aan Fish&Chips, Kokosmakronen, Oesters, Japanse omelet of poffertjes, échte friet, Aziatische specialiteiten, rijkelijk gevulde (vega) bowls en mals gebraden vlees.

Zelf heb ik enorm genoten van meerdere gerechten, activiteiten en het prachtige weer. Je weet dat het goed is wanneer je met een gevulde maag en een voldaan hart weer naar huis terugkeert.

De drankjes van de bar, bierbus, wijnbar en de cocktail stations vloeiden met overmate!

Ook waren er velen muzikale optredens, was er stand-up comedy en konden bezoekers zich vermaken met spelletjes als touwtrekken, reuze mikado en ringgooien. Daarnaast stond er een nostalgische rups en de altijd geliefde zweefmolen.Er liep een postbode rond die geheime berichtjes kwam leveren. Als je een anoniem compliment ontving kon je er zelf weer één doorgeven… een hele leuke manier om iemand zijn of haar dag op te fleuren.
En op zondag wist de BurgeRmeester alle aanwezige moeders te verrassen met een persoonlijk gedicht!

Verder kon er gedanst worden tijdens de silent disco in de vuurtorenbar en bij de prachtige platenbus. Aan vermaak dus geen gebrek, tijdens het heerlijke food festival TREK!

Wil je zelf ook genieten? Dat kan dus nog de hele lente en zomer lang!
Festival TREK is te vinden op de volgende locaties:

23 mei – 26 mei
Stadspark Maastricht

30 mei – 02 juni
Hunnerpark Nijmegen

06 juni – 10 juni
Griftpark Utrecht

14 juni – 16 juni
Volkspark Enschede

04 juli – 07 juli
Paleiskwartier ‘s-Hertogenbosch

12 juli – 14 juli
Amstelpark Amsterdam

30 augustus – 01 september
Westbroekpark Den Haag

Festival TREK: https://www.festival-trek.nl/


– Foto’s door Cindy v/d Werf.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.