De beste dim-sum hotspots

Er is geen plek waar ik ‘s middags liever ben dan aan een grote ronde tafel bij de plaatselijke Chinees voor een enorme hoeveelheid dim sum met potten groene thee. En daarom vandaag mijn lijstje favoriete dim sum adressen door heel Nederland (ja, ik ben een pro!).

Bij een échte goede Chinees bestel je dim sum tot 16.00 uur. Het is namelijk geen avondeten, maar een maaltijd die in China aan het einde van de ochtend wordt gegeten. Gepaard met heel veel thee, bestel daar dus altijd een pot van.

Oriental city dim sum amsterdam

 

Amsterdam

Eigenlijk heb ik hier twee favorieten. De eerste is Sea Palace. Die drijvende pagode die je ziet als je met de trein aankomt op Centraal. En ik kan je vertellen: het eten is even imposant als het uiterlijk van dit Chinese restaurant. Een andere favoriet in het centrum is Oriëntal City aan de Oudezijds Voorburgwal. Maar er zijn heel veel meer mensen die hier graag eten, dus schrik niet als je een half uur in de rij moet staan.

 

 

full moon den haag dim sum

Den Haag

In het hartje van Chinatown huist Full Moon. Hier zie je geen karpers of drukke tekeningen aan de muur. Bij dit restaurant kun je all-you-can-eat dim summen in moderne sferen. En laat je niet afschrikken door het all-yo-can-eat concept, het eten is er namelijk prima! De bediening is, zoals je gewend bent van Chinese restaurants, snel en adequaat. Binnen no time staat je tafel vol met lekkers en kan het grote genieten beginnen.

tai soen utrecht dim sum

Utrecht

De lekkerste dim sum van Utrecht eet je (wel zo makkelijk) op het station. Aan de rand van Hoog Catharijne, met zicht op het Moreelsepark, zit Chinees restaurant Tai Soen. Toegegeven, de zaak in onooglijk, maar een beetje foodie laat zich daar niet door weerhouden. Van Chinezen tot locals, bejaarden en dagjesmensen: hier komt alles voorbij. Ik ga hier zelfs wel eens zitten laptoppen. Hoewel er van werken weinig terecht komt, ben ik wel ineens drie afleveringen verder in mijn favoriete serie

 

asian glories rotterdam dim sum

 

Rotterdam

Als Gault Millau en Michelin een restaurant aanraden, is het vaak wel een bezoek waard. En dat is precies het geval bij Asian Glories. Deze hotspot in Roffa moet iedere dim sum-fan bezocht hebben. Hier zit je net wat sfeervoller dan andere bovengenoemde zaken en ook de service is er net wat beter. Hier kun je je dus echt in de watten laten leggen. Kortom: zak weg in de zachte stoelen en start your food fest.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.