Argentijnse chimichurri

Argentijnse chimichurri

Buenos Aires, het Parijs van Zuid Amerika. Oude gebouwen sieren de stad. Het is er modern en tijdloos tegelijk. Tegenstellingen. Daar waar men in hipster gehulde kleding café con leche lopen te leuten, daar word je in diezelfde wijk, door de gedaante van de stad, terug geworpen naar ergens rond de gouden eeuw. De muziek en gemeenschap zijn er heilig en is waar men door wordt bewogen. Die liefde is in elke straat voelbaar. Wandelend van ansichtkaart naar ansichtkaart wordt je omarmt door de mooiste plaatjes. Koloniale gebouwen, de huizen zijn soms kakelbont gekleurd en hebben de schattigste balkonnetjes en meest prachtige gevels. De dwaze moeders die nog steeds elke donderdag twee rondes lopen op het plaza de mayo voor hun verloren zonen. Het land dat deze maand 200 jaar onafhankelijkheid vierde. Die trots voel je.

Lachende mensen op straat, straatartiesten, ze dansen de tango gekleed in de prachtigste jurken met zo’n charismatische uitstraling dat je wel MOET kijken. “Een verticale uiting van een horizontaal verlangen”.

Mensen doen er overdag hun ding, werkdingen, schooldingen, en gaan s’avonds laat de stad in om er de heerlijkste gerechten te eten onder het genot van een goed glas rode wijn. Steak, voornamelijk steak. Met de alom bekende chimichurri.

Ik nam een lekker recept voor jullie mee. Kun je zelf je steak onderdompelen in deze heerlijke pittige zoet-zure saus.

Voor 2 personen heb je nodig:

  • bosje bladpeterselie
  • 1 rode ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode peper (zonder pitjes)
  • 1 tl gedroogde oregano of nog lekkerder: 1/2 bosje verse oregano!
  • 1 tl paprikapoeder (optioneel)
  • peper & zout
  • 4 el rode wijnazijn
  • 8 el olijfolie

En hoe doe je dat dan?

  1. Snijd alles lekker fijn. Zo fijn als maar mogelijk is. De keukenmachine kan ook, maar dan krijg je eerder een prutje zonder textuur. Roer alles door elkaar en giet de rode wijn azijn en olijfolie erbij. Serveer bij een lekkere salade als dressing/topping of bij je steak, zoals het hoort!

Doe er een lekker glas rode wijn bij en maak een sexy tangodansje met een knappe man of vrouw en je avond vol Argentinian love is compleet <3

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.