Tips voor het relaxte dorp Ao Nang in het zuiden van Thailand

Tips voor het relaxte dorp Ao Nang in het zuiden van Thailand

Door de jungle loop ik steeds verder naar boven. Ik ontwijk met moeite een overhangende tak en moet grote stappen zetten om hoger op het pad te komen. Ik veeg wat zweet van mijn voorhoofd en kijk omhoog. Ik zie een hele familie apen van boom naar boom springen. Eerder op het pad stapte ik ook al bijna op een enorme leguaan. De natuur rondom Ao Nang is prachtig.

Khao Ngon Nak

Als je naar het Zuiden van Thailand reist, is de prachtige groene omgeving van Krabi een must see. Vooral het dorpje Ao Nang aan zee is een goede uitvalsbasis om een paar dagen de omgeving te verkennen. Ao Nang zelf is helaas behoorlijk toeristisch, maar als je weet waar je moet zijn heb je daar weinig last van.

Een van de mooiste dingen om te doen in de omgeving is hiken naar het Khao Ngon Nak Viewpoint. Het is een hike van ongeveer twee uur naar boven, waarbij je uitkomt bovenaan een rots met schitterend uitzicht. Eenmaal boven kan je een van de mooiste foto’s maken die je ooit zult maken op een overhangende rots boven het prachtige groene landschap.

Ao Nang uitzicht

Flinke hike

Maar let wel op, want het maken van deze foto is niet zonder risico. Ik heb totaal geen hoogtevrees, maar ik durfde dit zelf niet aan om op de rots te gaan zitten (zie de linkerfoto hieronder). En verder zijn er genoeg mooie andere plekjes om foto’s te maken! Je kunt bovenop een rondje om de rots lopen. De terugweg van de hike duurt ongeveer 1,5 uur.

Het is best een pittige hike, maar het is het dubbel en dwars waard! De tocht door de jungle is supermooi en het uitzicht boven is waanzinnig. En praktisch: neem genoeg eten en drinken mee. En trek goede schoenen aan, sportschoenen kunnen prima.

                  Ao Nang foto                                                

De hike is helemaal gratis, maar het wordt wel gewaardeerd als je een kleine donatie achterlaat als je weggaat. Ik heb de hike vroeg in de ochtend gemaakt, rond een uur of 08:00. Dat is een aanrader, want dan heb je de jungle nog helemaal voor jezelf! Je kunt bij je verblijf vragen of ze je met een taxi brengen en halen.

Kajakken

Maar Ao Nang heeft nog veel meer te bieden! Als je zin hebt om iets actief te doen: ga kajakken in de mangrovebossen van Tha Lane. Je peddelt helemaal door het bos heen, wat een bijzondere ervaring is. Je komt heel dicht langs de bomen en moet je soms echt een weg banen tussen de mangrovetakken door.

                   Ao Nang kajakken                                                Ao Nang Kajakken

En heb je zin in een wat meer relaxte vibe? Neem dan een taxiboat naar Railay Beach. Het lijkt alsof Railay een eiland is, maar eigenlijk zit het vast aan het vasteland van Ao Nang. Toch kan je er alleen komen met een taxibootje, die in de hoofdstraat van Ao Nang makkelijk te boeken zijn.

Railay Beach

Op Railay vind je de rotsen in zee die zo kenmerkend zijn voor het zuiden van Thailand. Loop een rondje over het eiland en leg je handdoekje neer op een van de mooie strandjes. En op Railay kan je heel goed rotsklimmen! Dat heb ik niet gedaan omwille van de tijd, maar is zeker een aanrader voor de thrillseekers onder ons.

En dan, minstens zo belangrijk. Waar moet je eten en slapen? Slapen deed ik bij het Whalecome Ao Nang Resort. Ligt in een zijstraatje van de hoofdstraat en daardoor heerlijk rustig, maar overal dichtbij. Hiernaast is het Family Restaurant waar je goddelijk thais kunt eten. Ik at hier op de eerste avond, en ben nergens anders meer heengegaan. Het eten was om je vingers bij af te likken én goedkoop.

Ik ben drie dagen in Ao Nang geweest. Dat is in principe genoeg, maar als je langer de tijd hebt zou ik zeker langer blijven. Je kunt heerlijk chillen op Railay Beach en in de omgeving zijn heel veel leuke dagtripjes te doen in de natuur. En vanuit Ao Nang kan je makkelijk doorreizen door de rest van het zuiden van Thailand. Daarover later meer!

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.