Sympathieq(e) producten!?

Sympathieq(e) producten!?

Organisch, biologisch, ecologisch, biodynamisch.

“Bio-wattes?”

Dit zijn termen waar je heden ten dage niet meer omheen kunt en binnen verscheidene markten worden aangestipt als zeer belangrijk. Maar wat deze begrippen nou precies omvatten kan slechts een klein deel van de Nederlanders antwoord op geven. Daarnaast zijn de beweegredenen nog niet voor iedereen van dusdanig belang om extra euro’s te trekken voor deze bewustere producten.

Nou, is het dan geen goed idee dat ik hier eens even met jullie over ga babbelen?

Allereerst ontstaat er nogal wat verwarring over al die verschillende termen. Want er is niet één allesomvattend begrip. Lastig, maar wel fijn om te weten wat je nou eigenlijk in je boodschappenmandje gooit als je een biologische banaan koopt.

BIOLOGISCH VS ORGANISCH

Biologisch is in het Engels ‘organic’, daar maakt men in het Nederlands al snel organisch van. WRONG! Organisch verwijst letterlijk naar ‘voortgekomen uit iets levends’. Dus puur natuur en is daarom nooit bewerkt. Met biologische producten kan dit wel het geval zijn. Zo is een appel altijd organisch maar niet per definitie biologisch en kan appelmoes nooit organisch zijn, want er zijn dingen aan toegevoegd, maar kan deze wel biologisch zijn.

De biologische landbouw is erop gericht de gezondheid van mens en milieu te ondersteunen en in stand te houden. Wat zoveel voorstelt als: geen kunstmest, geen chemische bestrijdingsmiddelen, geen gen-technologie en geen synthetisch hulpstoffen/E-nummers. Daarnaast wordt vee op een diervriendelijke manier gehouden en krijgen onze lieftallige wandelende biefstukjes en kippenpootjes overwegend biologisch voer.

Fijn hè?! Al zin in een biologisch stukje koe?

ECOLOGISCH

Dit gaat nog een stapje verder. Want daar waar bij biologische producten alleen rekening wordt gehouden met mens en dier, neemt de ecologische landbouw de hele wereld op zijn bordje. Mens, dier, milieu, bodem, water en lucht. Komt ie weer: iets wat ecologisch is, is dus altijd biologisch. Maar andersom is dat niet per definitie zo.

Jeetje, wat een verhelderend verhaal Fran.

Maar waarom vertel ik jullie dit? Nou, omdat het kan èn omdat ik mijn lieve lezertjes graag wil aansporen zich in ieder geval wat meer te gaan verdiepen in deze organische/biologische en ecologische maaksels. Al Gore-ish..

SYMPATHIEQ

Om dit af te trappen heb ik direct een tof nieuwtje voor jullie. Er is een heel erg gaaf nieuw fashionlabel gelanceerd dat 100% eerlijke en organische shirts op de markt brengt: Sympathieq. Dit merk streeft naar ecologische doeleinden en bereikt reductie van 90% CO2 uitstoot. Dit door middel van een combinatie van biologische katoenteelt, verbeterde efficiëntie in het productieproces, het transport en het gebruik van groene zonne- en windenergie in plaats van fossiele brandstoffen.

Een hele mond vol, maar naast dat het merk kleding voortbrengt dat geweldig is voor het milieu, zit het heer-lijk en kun je er perfect mee shinen op een feestje, bij je schoonouders op bezoek of kruip je er met een goeie film en een bak popcorn mee op de bank. Kopen moet je dit shirt sowieso. En laat ik dan net een leuke actie voor jullie hebben. Als je nu surft naar de website www.sympathieq.nl kun je in de shop een shirt uitzoeken met 10% korting. Dit doe je met de code ‘ikbensympathieq’ welke te gebruiken is tot 09-08-2015.

De shirts zijn door hun basic uiterlijk en vintage uitstraling met werkelijk alles te combineren, check voor wat voorbeelden mijn allereerste youtube video hieronder.

Abonneren is ook erg sympathieq!

Have bewust fun!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *