Blueberry muffin smoothie

Blueberry muffin smoothie

Als de zon op je bolletje straalt is er eigenlijk maar één ding dat je nog nodig hebt. Precies, een lekkere koude verfrissende maar toch vullende smoothie als ontbijt. Havermout is natuurlijk zo’n heerlijk vullend ontbijtje, en geeft je lekker lang energie door de langzame koolhydraten. Wat ofcourse ook iets is dat we wel kunnen gebruiken als we keihard aan het bikkelen zijn voor die goede tan. De perfecte bruinings-balans vinden tussen de voor en achterkant kost ook nogal wat energie. En de spieren aanspannen op het strand om indruk te maken op onze medemens net zo goed.

Havermout wil je alleen absoluut niet nuttigen als warm papje op een tropisch warme dag als deze met het zweet al tot in je bilnaad. Dus gooien we onze vriend gewoon in de blender met vruchten minstens zo exotisch als de temperaturen in ons prachtige landje. De blueberry muffin smoothie is geboren. Ik kan je garanderen dat deze zeker niet misstaat als breaky on the go to the beach.

Voor 1 smoothie heb je nodig:

  • 120 ml (amandel)melk (gebruik vooral de melksoort die jij lekker vindt)
  • 150 ml Griekse yoghurt (of soja-yoghurt als we het vegan willen houden)
  • 100 gram blauwe bessen (uit de vriezer of vers, wat je wil joh)
  • 1/2 tot een hele bevroren banaan, dit hangt af van hoe zoet je hem wil hebben
  • 25 gram havermout
  • half theelepeltje citroenschilrasp
  • handje ijsblokjes
    En hoe doe je dat dan?

  1. Doe alles in de blender. Als je blender ijsblokjes aankan mogen die erbij voor een lekker slush effect, ben je bang dat ie niet krachtig genoeg is, doe die er dan gewoon later in zijn geheel in je glas om te koelen. Je blender mag je best lekker lang laten draaien, zo wordt je havermout ook echt heel fijn en kom je geen stukjes meer tegen.

Geniet van dit weertje liefjes, dan doe ik dat ook! <3

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *