Baker&Moore – Baker’s Dough New Menu Launch

Baker&Moore – Baker’s Dough New Menu Launch

Hoe bedoel je ‘Wat een verwennerij?’. Nou… donderdag 29 maart was ik te gast bij het gezellige Baker&Moore in Rotterdam, te vinden aan de Westblaak 147. Dit prachtige plekje siert nu al een redelijke tijd het centrum van 010. Het rauwe, maar gezellige interieur biedt plaats aan smulpapen, luiwammesen en ijverige buiten de deur werkers, die uren willen blijven hangen. ‘Klein zusje’ Baker’s Dough was ook aanwezig, voor de hoognodige lekkernijen. Let me tell you moore, (hehe)!

Paul & Eline – The Baker & The Moore – zijn twee kritische horeca neuroten die op een avond een concept bedachten die tot grootse verbazing een slaand succes is geworden. Denk: Het beste aan eerlijke producten met als basis de ‘Create It Yourself’ formule. Gasten zijn vrij om buiten de kaart om zelf een gerecht samen te stellen… hoe leuk?!

Naast Baker&Moore is Rotterdam sinds mei 2017 nog een prachtig plekje rijker, namelijk Baker’s Dough. De allereerste Cookie Dough bar van Nederland. Ook hier kun je naast de door Paul & Eline bedachte creaties jouw eigen combinatie bestellen.

Maar ik had het over een nieuw menu… dus laat me je jaloers maken door te vertellen wat ik allemaal heb mogen proeven!
Ik zat aan de grote houten tafel, gesierd met confetti en de gebruikelijke gigantische vaas met indrukwekkend mooie bloemen. Er werd een korte intro gehouden, maar de ogen van menig blogger, vlogger en instagrammer waren vooral gericht op het smakelijke buffet wat al 30 minuten lang naar ons stond te loeren.

Het begon met sapjes, smoothies, healthy mojito’s en homemade limonades. Gezond, lekker en feestelijk gekleurd. Vooral de (virgin) mojito met verse munt was om de lippen bij af te likken… deze smaakte als zomer in een glas. De toon voor het event was meteen gezet, en goed ook!

Mijn eerste keus qua gerechten waren de overnight chiayoghurt en overnight carrotcake. Getopt met vers fruit, noten en kokosrasp waren deze zeker favoriet. Ik ben sowieso gek op yoghurt, vooral gepaard met vers fruit en een beetje crunch, dus hier heb ik er stiekem meerdere van gepakt…

Maar naast deze smakelijke glaasjes stonden er ook meerdere soorten salades klaar. Met geitenkaas, met avocado, goed gevuld en groener dan gras. Ze weten bij Baker&Moore in ieder geval wat gezond genieten is, dat is zeker. Naast de salades lagen er croissants en een soort mini scones, broodjes met zoete aardappelspread en gemarineerde kipfilet. Al lang voordat ik alles had kunnen proeven zat ik vol, maar dat was geen excuus om te stoppen met eten. Geloof me… het was allemaal zo lekker… ik kon het gewoonweg niet laten.

Na het buffet werden er plaatjes van traktaties uitgestald op houten planken. Taartjes van Rose&Vanilla en Sue om welteverstaan. Niet alleen overheerlijk, maar ook nog eens verantwoord. Namelijk geraffineerd suiker- en glutenvrij! Daar gaat mijn foodie hartje toch écht sneller van kloppen. Hoewel ik bijna geen plek meer over had heb ik alsnog ontzettend zitten smullen.

Nu zou je denken dat het na het toetje einde verhaal was… think again! Die super toffe bakfiets van Baker’s Dough stond niet voor niets midden in de zaak mooi te wezen. Toetje nummer 2 was namelijk een zelf gekozen Cookie Dough creatie. Ik ging voor de nieuwe vegan smaak, die (mag ik het zeggen?) nóg lekkerder is dan de oorspronkelijke vegan smaak. Dubbel de reden om eens een bezoekje te brengen dus. Gepaard met fruit en noten is ook dit een verantwoorde snack voor wanneer de zoete trek inslaat.

Het nieuwe menu is woensdag 4 april van start gegaan en voor iedereen beschikbaar. Naast alles wat ik heb mogen verslinden biedt Baker&Moore nog zoveel meer om van te genieten. Van hartige broodjes en hapjes tot smeuïge taartjes. Mega veel opties zijn vegan, voor ieder wat wils dus.

Al met al was het een ontzettend leuk event, waar ik (zoals gewoonlijk) met open armen ben ontvangen. En ik werd naar huis gestuurd met een goed gevulde goodiebag, alsof ik niet al genoeg verwend was?! (Natuurlijk niet… hoe meer eten hoe beter!)

Conclusie: Bij Baker&Moore weten ze wat écht lekker eten is en stoppen ze hun hele hart en ziel in de gerechten die ze bereiden. Ben je een keer in de buurt? Loop dan eens naar binnen! Gewoon doen joh, dat is vet gezellig!

Je kan al dat lekkers trouwens ook meenemen of bestellen… mocht je haast – maar ook trek – hebben. Dus, gewoon doen!

Baker&Moore: https://www.bakerandmoore.nl/
Baker’s Dough: http://www.bakersdough.nl/

Baker&Moore
Adres: Westblaak 147, Rotterdam

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *